Την Δευτέρα ανακοινώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εάν θα μπει στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ

Οι υποψήφιοι που θέτουν υποψηφιότητα για τον «γαλάζιο θρόνο»
Sooc

Αύριο, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ανακοινώσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πολιτικού, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι πιέσεις από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, που ζητούν από τον ίδιο να θέσει υποψηφιότητα για τον «γαλάζιο θρόνο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «χορός» των υποψηφίων είχε ανοίξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στους προηγούμενους ηγέτες του κόμματος, τονίζοντας πως το κόμμα έχει γίνει απολιτίκ και έχει χάσει τους νέους ψηφοφόρους του. Επίσης, αναφέρθηκε στην αποστασιοποίηση της αδελφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, από την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως ως πολιτικοί βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα.

Χθες, Σάββατο, την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας:

«Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost Greece, στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα μπει και ο Βασίλης Κικίλιας.

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα έχει εκφράσει και ο Πέτρος Τατούλης.

Άλλος ένας πολιτικός που ανέφερε ότι σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως η απόφασή του θα εξαρτηθεί από τις άλλες υποψηφιότητες και το πολιτικό πρόσημο που θα δοθεί στο κόμμα.

Δημοφιλή