H...μόδα των παρθενογενέσεων: Δεκάδες παρθένες Βρετανίδες κάνουν τεχνητές γονιμοποιήσεις

H...μόδα των παρθενογενέσεων: Δεκάδες παρθένες Βρετανίδες κάνουν τεχνητές γονιμοποιήσεις
Pregnant woman
Pregnant woman
Jupiterimages via Getty Images

Δεκάδες νεαρές Βρετανίδες προβαίνουν σε...παρθενογενέσεις μετά από τεχνητές γονιμοποιήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται ιατρικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, κάποιες προβαίνουν στη διαδικασία, κόστους 5.000 λιρών, για να μην χρειαστεί να εμπλέξουν άνδρα, και άλλες για να αποφύγουν την ανάγκη για μια «ιδιαίτερη σχέση». Μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, τουλάχιστον 25 ετεροφυλόφιλες γυναίκες επέλεξαν να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση, παρά το ότι ήταν παρθένες- με υπερμάχους της έννοιας της παραδοσιακής οικογένειας και θρησκευτικές οργανώσεις να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο τα μωρά μετατρέπονται σε «αρκουδάκια» που «αγοράζονται από το ράφι».

Τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες βρετανικές εταιρείες του χώρου (IVF) έχουν βοηθήσει παρθένες να γίνουν μητέρες. «Ο αριθμός των ελεύθερων γυναικών που βλέπω έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και οι ελεύθερες αποτελούν τώρα τουλάχιστον το 10% των ασθενών μου» υποστηρίζει η Μάχα Ραγκούναθ, διευθύντρια κλινικής στο Νότιγχαμ. «Πολλές είναι πολύ νέες, γύρω στα 20, κάποιες φορές φοιτήτριες ή με πολύ συνηθισμένες δουλειές-συχνά ζουν με τους γονείς τους, αντί για γυναίκες καριέρας...όταν τις ρωτάω γιατί έρχονται, πολύ συχνά η απάντηση είναι ότι είναι έτοιμες να κάνουν παιδί και δεν θέλουν να περιμένουν τον σωστό σύντροφο. Ένα μικρό ποσοστό εξ αυτών δεν έχει κάνει ποτέ σχέση, ούτε είχε σεξουαλική επαφή. Χαίρονται πάρα πολύ που προχωρούν μόνες τους και δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στο παιδί, ούτε το πώς θα έμπαιναν σε μια νέα σχέση».

Η Ραγκούναθ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχει ασχοληθεί με τρεις τέτοιες παρθένες επίδοξες μητέρες: μία νοσοκόμα, μία άλλη που ζούσε με τους γονείς της και μια τρίτη η οποία χρειάστηκε πολλές προσπάθειες. Όλες τα κατάφεραν να γίνουν μητέρες.

Οι απόψεις πάνω στο θέμα ποικίλλουν, με πολλούς να λένε πως κάτι τέτοιο αποτελεί παραμόρφωση της φυσικής διαδικασίας, στερώντας από το παιδί τη «δυνατότητα» να έχει πατέρα, αλλά και πολλούς να υποστηρίζουν ότι είναι δικαίωμα επιλογής της κάθε γυναίκας. Σημειώνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται πως το φαινόμενο οφείλεται σε ψυχολογικά ζητήματα, όπως ο φόβος για το σεξ.

Δημοφιλή