Ο «Γιώργος» που... ξέκοψε από τις ληστείες, έγινε «αγρότης» και αγαπούσε τη γυμναστική

Ο «Γιώργος» που... ξέκοψε από τις ληστείες, έγινε «αγρότης» και αγαπούσε τη γυμναστική
Ελληνική Αστυνομία

Μία ήσυχη ζωή στο Πήλιο με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, ηλικίας τριών και πέντε ετών, υποστηρίζει ότι επιζητούσε ο Γιώργος Πετρακάκος. Στο μεταξύ τη Δευτέρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρήκε στην αγροικία του Πετρακάκου τρία καλάσνικοφ. Τα όπλα ήταν θαμμένα με προσοχή στην αυλή της αγροικίας και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα με βασικό «ερώτημα» έχουν χρησιμοποιηθείσ σε επιθέσεις της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» ενώ η αντιτρομοκρατική εκτιμά τα μέλη της οργάνωσης μπορεί να έχουν διαπράξει και αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο 37χρονος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του και δύο συνεργούς του στο Βόλο, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι επιθυμούσε να «ξεκόψει» από τις ληστείες και να επενδύσει στην αγροτική παραγωγή για να μπορέσει να μεγαλώσει τους δύο γιους του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που άκουσαν με επιφύλαξη τα λεγόμενα του προσθέτουν ότι στην αλλαγή «επαγγέλματος» αποδίδει ο ίδιος και την αγορά αγροτικής έκτασης στο Φυτόκο Πηλίου.

Το σίγουρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι ο «Γιώργος», όπως συστηνόταν, είχε την οικονομική «δύναμη πυρός» για τα επόμενα σχέδιά του –όποια και αν ήταν αυτά- καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 100.000 ευρώ, τα οποία έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από ληστείες.

Ο 37χρονος, όπως περιέγραψαν οι γείτονές του στην οδό Γαλλίας στο Βόλο, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή που θα τον έκανε στόχο.

Έβγαινε πολλές φορές μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του για ψώνια, ήταν λιγομίλητος και ευπροσήγορος. Από τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Βόλου αλλά και στην αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν το «επιχειρησιακό κέντρο» του, προκύπτει ότι αφιέρωνε αρκετές ώρες την ημέρα για να κάνει γυμναστική και να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση.

Πιθανότατα διατηρούσε το διαμέρισμα για την οικογενειακή ζωή του και το άλλο για την παράνομη δράση του. Αυτό που δεν έχει διαλευκανθεί είναι ποιο ήταν το κίνητρό του για την αγορά οικοπέδου στο Πήλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για η έκταση βρέθηκε μέσω τρίτου προσώπου που ανήκει στο περιβάλλον της 36χρονης συζύγου του. Ο Πετρακάκος φέρεται να μεταβίβασε το οικόπεδο με τη μορφή δωρεάς στα δύο παιδιά του.

Ο ίδιος εμφανιζόταν πάντα με πλαστές ταυτότητες σε αντίθεση με την 36χρονη συλληφθείσα, σύντροφό του, η οποία έχοντας λευκό ποινικό μητρώο χρησιμοποιούσε την πραγματική της ταυτότητα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το κατά πόσο μπορεί να πρόκειται για τη γυναίκα-μυστήριο που έχει εμφανιστεί σε κινηματογραφικές ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μία από αυτές που έχει μπει στο μικροσκόπιο έγινε στις 25 Ιουνίου 2015 σε τράπεζα εντός του νοσοκομείου «Σωτηρία» με λεία 124.000 ευρώ. Πρωταγωνίστρια εμφανιζόταν γυναίκα που έμοιαζε με… επαγγελματία του είδους.

Δημοφιλή