Την παύση της άσκησης των καθηκόντων του ως πρύτανης του ΕΜΠ γνωστοποίησε ο Ιωάννης Γκόλιας

Την παύση της άσκησης των καθηκόντων του ως πρύτανης του ΕΜΠ γνωστοποίησε ο Ιωάννης Γκόλιας
Eurokinissi

Την παύση της άσκησης των καθηκόντων του ως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου γνωστοποίησε ο Ιωάννης Γκόλιας (ο οποίος χρημάτισε υπηρεσιακός υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), συμμορφούμενος με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ. 2948/2015), η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και η οποία ακυρώνει την εκλογή του.

Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα, το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή της τότε συνυποψήφιας με τον κ. Γκόλια, Τόνιας Μοροπούλου, η οποία επικαλέστηκε τυπικούς λόγους, καθώς στη σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος (ΣΙ) δεν είχε κληθεί να παραστεί ο τότε αντιπρύτανης του ΕΜΠ, έπειτα από δήλωση κωλύματος του τότε πρύτανη.

Πρακτικά, η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τις αποφάσεις του ΣΙ για εκλογή πρύτανη και την αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής νέου πρύτανη στο ΕΜΠ, με νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου του. Μέχρι τότε, χρέη πρύτανη θα ασκεί ο αναπληρωτής πρύτανης, Δ. Παπαντώνης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γκόλιας, απευθυνόμενος στα «μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας», αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ κατ' επανάληψη μαζί σας και να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει σήμερα το ΕΜΠ σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις βαθμίδες. Με τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων σας προσπαθήσαμε, και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τις αλλεπάλληλες διοικητικές περιπέτειες στις οποίες το έβαλαν άστοχες επιλογές της Πολιτείας, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε το κύρος του υπερασπιζόμενοι αταλάντευτα τον δημόσιο χαρακτήρα του και την κοινωνική του προσφορά».

Ο κ. Γκόλιας ευχαριστεί

«όλες και όλους σας θερμά για τη συνεργασία που είχαμε το χρόνο που πέρασε και για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάσατε την παρούσα Πρυτανεία και το έργο της. Για να γίνει όμως πραγματικότητα το όραμά μας για ένα Πολυτεχνείο με υψηλής στάθμης σπουδές, με ενισχυμένες ερευνητικές δραστηριότητες, με έντονη κοινωνική συμβολή, με συνολικά αναδιοργανωμένη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου πριν από ένα χρόνο θέτοντας αυτούς τους φιλόδοξους στόχους δεν σταματά εδώ. Σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε θέση, θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίτευξή τους έχοντας τα ως γνώμονα, το συμφέρον του Ιδρύματος και το καλό αυτών που σπουδάζουν και εργάζονται σ' αυτό».

Δημοφιλή