Αργύρης Ζύμνης: O Έλληνας που πούλησε την start up του στο Twitter και τώρα δουλεύει για αυτό

Αργύρης Ζύμνης: O Έλληνας που πούλησε την start up του στο Twitter και τώρα δουλεύει για αυτό

Ο Αργύρης Ζύμνης είναι ο δημιουργός της AdGrok, μίας διαδικτυακής διαφημιστικής start up την οποία αγόρασε πρόσφατα το Twitter, καθώς και ειδικός στην ανάλυση στοιχείων. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge το 2004 και αργότερα έλαβε το μεταπτυχιακό (MS) και το διδακτορικό του στην Ηλεκτρική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αλγορίθμων βελτιστοποίησης για διάφορες εφαρμογές στην επιστήμη και στη μηχανική, όπως τα συστήματα ελέγχου, την επικοινωνία και τις εφαρμογές μηχανικής μάθησης. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Adchemy ως μηχανικός έρευνας, πριν ιδρύσει την AdGrok το 2010. Από το 2011, εργάζεται για το Twitter ως μηχανικός λογισμικού.

Με δικά του λόγια

Για το πώς είναι να δουλεύεις στο Twitter

«Είναι ένα υπέροχο περιβάλλον εργασίας. Απολαμβάνεις μεγάλη ελευθερία σ' αυτά που θέλεις ή δεν θέλεις να κάνεις.»

Για το πώς διαφέρει ο τρόπος εργασίας εκεί από αυτόν στην Ελλάδα

«Ο ρόλος της διοίκησης δεν είναι να σου πει τι θα κάνεις σε καθημερινή βάση, αλλά να σε κατευθύνει σωστά και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις όποια εμπόδια συναντήσεις. Ο τρόπος οργάνωσης της επιχείρησης δεν είναι αυστηρά ιεραρχημένος. Αισθάνομαι ότι έχω την ελευθερία να απευθυνθώ σε όποιον θέλω. Για παράδειγμα, αν έχω ένα σοβαρό θέμα και θέλω να μιλήσω στο Γενικό Διευθυντή, θα χαρεί να με ακούσει.»

Για το πώς μπορεί να δουλέψει κάποιος στο Twitter

«Πολλές εταιρίες στο Σαν Φρανσίσκο έχουν προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης, με αμοιβή. Η Twitter αναλαμβάνει όλη τη γραφειοκρατία σε σχέση με τη βίζα και άλλα πρακτικά θέματα. Μπορείς να έρθεις εδώ για να αποκτήσεις αξιόλογη εμπειρία, να δεις πώς είναι η ζωή στο Σαν Φρανσίσκο και να δεις πώς δουλεύει ο τομέας της τεχνολογίας.»

Για το πώς θα ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα

«Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθά τους ανθρώπους να βρουν δουλειά ευκολότερα ή κάτι που θα βελτίωνε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κάτι που θα βοηθούσε τις οικογένειες που

βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση γιατί υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα.»

Δείτε το επόμενο επεισόδιο του Greeks Gone West την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου