Greeks Gone West: 20 ιστορίες Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που τα κατάφεραν στις ΗΠΑ

Greeks Gone West: 20 ιστορίες Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που τα κατάφεραν στις ΗΠΑ

Το «Greeks Gone West» είναι ένα πρωτοποριακό project αμερικανικών μελετών της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με τη HuffPost Greece, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του και παρουσιάζει τη ζωή στις ΗΠΑ μέσα από τις επαγγελματικές εμπειρίες μίας ομάδας ανθρώπων με ελληνικές ρίζες. Σε αυτή την περίοδο δύσκολης οικονομικής κατάστασης για την Ελλάδα, υπάρχει σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον για τον κόσμο της δουλειάς στις ΗΠΑ, στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας - και όχι μόνο.

Η σειρά γεννήθηκε από την επιθυμία να αναδειχθεί ο κόσμος της δουλειάς στις ΗΠΑ και να ενισχυθεί η ταλαντούχα διασπορά της Ελλάδας στην εργασία των ΗΠΑ συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας το αμερικανικό μοντέλο δουλειάς, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να συνέλθει μετά από πέντε χρόνια οικονομικής ύφεσης. Ήταν γνωστό ότι ότι εάν παρουσιάζονταν Αμερικάνοι ελληνικής καταγωγής – είτε ήταν οι ίδιοι μετανάστες είτε οι οικογένειές τους ήταν στις ΗΠΑ για αρκετές γενεές – θα έβλεπαν τη σειρά περισσότεροι Έλληνες.

Ο αριθμός των Αμερικάνων που έχουν ελληνική κληρονομιά φτάνει τα 1,320,000. Ο στόχος αυτού του πρότζεκτ ήταν να ειπωθούν οι ιστορίες πίσω από τα αφηρημένα νούμερα της διασποράς. Ποιες είναι οι προσωπικότητες πίσω από αυτά τα νούμερα; Πώς μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη κατανόηση του κόσμου της δουλειάς στις ΗΠΑ, τον οποίο λίγο κατανοεί το ελληνικό κοινό, μέσα από αυτές τις προσωπικές περιπτώσεις που νίκησαν τις αντιξοότητες;

Οι δημιουργοί πήγαν «σε μάκρος και βάθος» και δεν στόχευσαν τα πιο διάσημα ονόματα, καθώς αυτές οι ιστορίες είναι ήδη γνωστές. Ήθελαν να ακούσουν για το πώς και το γιατί αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν τις καριέρες τους και πώς αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες προσκλήσεις τους.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την παρακολούθηση των συνεντεύξεων όσο το απόλαυσαν και εκείνοι που τις δημιούργησαν!

Το Greeks Gone West κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Τα επεισόδια θα προβάλλονται στη Huffpost Greece κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.