ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2015 03:15 EEST | Updated 29/09/2015 03:15 EEST

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Eurokinissi

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει από χθες Δευτέρα η Αστυνομία σε συγκεκριμένους στόχους στο κέντρο της Αθήνας, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος ή κάποιας καταδρομικής ενέργειας της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Η σύλληψη του 37χρονου Γιώργου Πετρακάκου σε συνδυασμό με την απεργία πείνας της Εύη Στατήρη που ζητάει την αποφυλάκισή της και το ανοιχτό θέμα της χορήγησης φοιτητικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα που κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να ανησυχεί για χτύπημα-απάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, μετά από «βάσιμη» πληροφορία που ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση επίθεσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες δόθηκε εντολή προκειμένου οι ομάδες «Δέλτα» να ξεκινήσουν τη βάρδιά τους δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή αντί για τις 20.00 στις 18.00, υπό το φόβο επίθεσης.

Ανάλογες εντολές για επιφυλακή έχουν δοθεί και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Από την πλευρά του στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζει το θέμα αναφέροντας ότι «ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στο παρελθόν και ότι αυτά λαμβάνονται προληπτικά και όχι γιατί υπάρχει πιθανός κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας».

Χθες Δευτέρα, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» επανεμφανίστηκε έξω από τα γραφεία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη λεωφόρο Συγγρού. Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας επενέβησαν και απέτρεψαν την είσοδό τους στο κτίριο, ενώ έγιναν τουλάχιστον εφτά προσαγωγές ατόμων στη ΓΑΔΑ.