ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2015 03:40 EEST | Updated 29/09/2015 03:40 EEST

Η συμμορία-φόβος της δυτικής Αττικής. Σταματούν διερχόμενα οχήματα, γρονθοκοπούν τον οδηγό και τον ληστεύουν

Eurokinissi

Συμμορία ληστών που ληστεύει οδηγούς και αρπάζει τα οχήματά τους έχει γίνει ο φόβος των κατοίκων της δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για ομάδα Ρομά που μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων φέρεται να έχει επιτεθεί σε 15 οδηγούς σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Καματερό, Μενίδι και Ελευσίνα.

Ο τρόπος δράσης τους είναι χαρακτηριστικός: Κλείνουν το δρόμο στα διερχόμενα οχήματα, εισβάλλουν τουλάχιστον τρία άτομα στο εσωτερικό τους και αφού αρπάξουν μετρητά ή οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας έχουν πάνω τους οι οδηγοί είτε εξαφανίζονται με δικό τους όχημα είτε με εκείνο του θύματος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η ομάδα αποτελείται από τρία έως οχτώ άτομα και η σύνθεσή της δεν είναι πάντα η ίδια. Οι ίδιοι δράστες φέρονται να έχουν επιτεθεί σε οδηγούς φορτηγών την ώρα που αυτοί ξεκουράζονταν σε πάρκινγκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν μέρες που καταγράφηκαν ακόμα και τρία περιστατικά από την ίδια συμμορία.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ανέκοψαν την πορεία οχήματος που οδηγούσε 47χρονος Έλληνας, τον οποίο γρονθοκόπησαν και του απέσπασαν μετρητά και μία χρυσή αλυσίδα. Στην ίδια περιοχή στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 τέσσερις Ρομά με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσέγγισαν σταθμευμένο φορτηγό σε πάρκινγκ και με την απειλή κατσαβιδιών ακινητοποίησαν τον 60χρονο Έλληνα οδηγό, καθώς και 52χρονη συνεπιβάτισσα αρπάζοντας χρήματα και προσωπικά τους έγγραφα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μενίδι τρεις Ρομά σταμάτησαν εν κινήσει αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 32χρονος και με απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας απέσπασαν όσα χρήματα είχε πάνω του και το GPS. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 στη θέση Συντριβάνι στον Ασπρόπυργο τέσσερα άτομα εισέβαλαν σε χώρο αποθήκευσης κοντέινερ εταιρείας, και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν 35χρονο φύλακα και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και τα κλειδιά αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.