Έντεκα άντρες περιγράφουν τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει

Έντεκα άντρες περιγράφουν τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει
Shutterstock / aslysun

Μετά από ένα διαζύγιο κοιτάει κανείς πίσω και αναγνωρίζει μερικές στιγμές που έδειχναν ξεκάθαρα ότι αυτός ο γάμος δεν επρόκειτο να κρατήσει. Μπορεί να ήταν όταν ο/η σύζυγός σας ξέχασε για μία ακόμα φορά την επέτειό σας ή όταν πήρατε αυτή την πολυπόθητη προαγωγή και δεν ενδιαφέρθηκαν πολύ.

Ρωτήσαμε τους άντρες αναγνώστες μας και του bloggers της HuffPost να μοιραστούν μαζί μας, τη στιγμή εκείνη που συνειδητοποίησαν ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει. Διαβάστε τι μας είπαν.

1. «Συνειδητοποίησα ότι ο γάμος μου είχε ημερομηνία λήξης μία ημέρα που μιλούσα με έναν φίλο μου, ενώ τρώγαμε πρωινό. Ο φίλος μου επαινούσε τη σύζυγό του και είπε κάτι του στιλ «πάντα με στηρίζει». Τότε το συνειδητοποίησα. Η δική μου γυναίκα έκανε ακριβώς το αντίθετο. Το μόνο που λάμβανα ήταν περιφρόνηση, έλλειψη σεβασμού και έλλειψη ενδιαφέροντος. Ήταν λίγα χρόνια πριν χωρίσουμε, αλλά εκείνο το πρωινό, άνοιξε τον δρόμο.»- Barry G.

2. «Ήξερα ότι όλα είχαν τελειώσει όταν μία μέρα γύρισα σπίτι μετά από μία δύσκολη και κουραστική μέρα στη δουλειά και τα παιδιά μου, μου είπαν ότι η μητέρα τους τα πήγε να φάνε στο Burger King και τους ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσουν στον Καναδά, αλλά ο μπαμπάς δεν θα πάει μαζί.»- C.D.

3. «Αφού η καριέρα μου ως σεναριογράφος στο Χόλιγουντ δεν πήγαινε καλά, βρήκα δουλειά στην BMW για να γράψω το σενάριο για μία ταινία σχετικά με τον σχεδιασμό αυτοκινήτων. Όταν έφτασα στο Μόναχο μου έδωσαν ένα καινούριο, κάμπριο αυτοκίνητο και μου είπαν: “Πήγαινε μερικές μέρες στις Άλπεις και γύρνα πίσω όταν αρχίσει να κατανοείς αυτό το αυτοκίνητο”. Καθώς περνούσα από τις χιονισμένες Άλπεις, με τη μουσική δυνατά, την οροφή κατεβασμένη και τη ζέστη από το καλοριφέρ να με χτυπάει, σκέφτηκα ότι είμαι χαρούμενος. Έτσι, νιώθει κανείς όταν είναι χαρούμενος! Μετά είχα και μία δεύτερη αποκάλυψη: “Αν ήταν εδώ η γυναίκα μου, θα μου έλεγε να μην πηγαίνω τόσο γρήγορα, να κλείσω τη μουσική, να ανεβάσω την οροφή και θα παραπονιόταν για τον καπνό και τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα γύρω αυτοκίνητα. Εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα ότι είχα ξεχάσει πως είναι να νιώθεις ευτυχισμένος.»- Adam G

4. «Η στιγμή της αποκάλυψης για εμένα ήταν όταν είπα στην πρώην γυναίκα μου ότι μπορεί να συνεχίσει να βλέπει εκείνον που έβγαινε κρυφά και μόλις το ξεπεράσει θα την περιμένω να γυρίσει. Δεν μου απάντησε, απλά ξεφύσηξε. Κατάλαβα πραγματικά ότι είχαν όλα τελειώσει όταν συμφώνησε να πάμε σε σύμβουλο γάμου και εκείνος έπεισε την γυναίκα μου ότι ήθελε διαζύγιο.»- Chris B.

5. «Ήξερα ότι η σχέση μας είχε τελειώσει όταν άνοιξα τον υπολογιστή και είδα ένα email για ενοικίαση ενός καινούριου σπιτιού. Φυσικά και δεν ήξερα τίποτα για αυτό της το σχέδιο ή ότι οδεύαμε προς τα εκεί. Την προηγούμενη ημέρα είχε κρεμάσει κάτι πίνακες που της είχα φτιάξει για του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν είχα ιδέα ότι σκόπευε να με αφήσει. Ήταν σοκ.»- Tony T.

6. «Αφού η γυναίκα μου, μου είπε ότι είναι έγκυος με το παιδί κάποιου άλλου, ορκίστηκα να το μεγαλώσω σαν δικό μου. Στην αρχή συμφώνησε, αλλά μετά όσο κι αν προσπάθησα σκληρά έτρεξε πίσω στον άλλον άντρα. Μία μέρα, μία από τις πιο καλές συμβούλους γάμου, την ρώτησε: “Θέλεις να πετύχει ο γάμος σας;” Η απάντησή της ήταν “όχι”. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσα να κάνω για να σώσω αυτόν τον γάμο.»- Vidal C.

7. «Έπειτα από δύο χρόνια που πηγαίναμε σε σύμβουλο γάμου και προσπαθούσαμε απεγνωσμένα να φτιάξουμε τον κατεστραμμένο γάμο μας, κατάλαβα ότι η γυναίκα μου κι εγώ συνεχίζαμε να κάνουμε τον ίδιο καβγά και ότι η θεραπεία δεν είχε κανένα εργαλείο για να μας βοηθήσει σε αυτό. Τότε, συνειδητοποίησα ότι ο σκοπός της θεραπείας ήταν για να βρω εγώ το κουράγιο να φύγω από αυτή την τοξική σχέση και να καταλάβω ότι θα είμαι καλύτερος πατέρας, μακριά από την μητέρα των παιδιών μου.»- Michael H.

8. «Για εμένα ήταν δύο στιγμές που το κατάλαβα. Όταν σταμάτησε να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά μας και όταν επισκέφτηκε έναν δικηγόρο για να καταθέσει τα χαρτιά διαζυγίου. Το διαζύγιο δεν ήταν κάτι που ήθελα και με πονάει ακόμα και σήμερα κάθε μέρα, αλλά ξέρω πως θα νιώσω καλύτερα στο μέλλον.»- Mike F.

9. «Κατάλαβα ότι ο γάμος μου είχε τελειώσει την ημέρα που με συνέβαλλαν κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας. Τότε, έκανα πλάκα με τους φίλους μου ότι η γυναίκα μου θα με χώριζε επειδή παίρνω μέρος σε τέτοιες διαμαρτυρίες. Γελούσαμε, αλλά μέσα μου ήξερα ότι αυτό που έλεγα είχε μία δόση πραγματικότητας. Η ασφάλεια και η προσοχή ήταν πολύ σημαντικά για την γυναίκα μου και δεν ήταν και πολύ χαρούμενη όταν της είπα ότι θα κατέβω σε πορεία διαμαρτυρίας. Καθώς ήμουν ένας αφροαμερικάνος, παντρεμένος με μία λευκή γυναίκα, ήταν πολύ δύσκολο να της περιγράψω την έννοια της ασφάλειας για εμένα και εγώ δεν μπορούσα να μην πάω.»- Gregory C.

10. «Κατάλαβα ότι ο γάμος μας είχε τελειώσει όταν εμφανιζόμουν μόνο εγώ στα ραντεβού που είχαμε με τον σύμβουλο γάμου.»- Al D.

11. «Βλέπαμε τα πυροτεχνήματα την 4η Ιουλίου. Η γυναίκα μου κι εγώ τσακωνόμασταν εκείνη την ημέρα σχετικά με το πόσα χοτ ντογκ πρέπει να επιτρέψουμε στον γιο μας να φάει. “Το να τρώει κανείς χοτ ντογκ εκείνη τη μέρα είναι κάτι σαν δικαίωμα για όλους τους Αμερικάνου”, είχα πει πολλές φορές. “Δεν έχεις ιδέα τι έχουν μέσα”, έλεγε εκείνη. “Έχουν χημικά, τα οποία προκαλούν καρκίνο”, συμπλήρωνε. “Είναι απλά ένα χοτ ντογκ”, έλεγα εγώ. Στη συνέχεια, ο καβγάς άρχισε να γίνεται για καρυκεύματα. Στη συνέχεια, είδαμε τα πυροτεχνήματα. Αρχικά δεν ακουγόταν τίποτα, αφού το φως ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον ήχο, οπότε βλέπαμε πρώτα τα πυροτεχνήματα και μετά τα ακούγαμε. Τότε μου ήρθε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον γάμο μας. Μπορούσα να τον δω να εκρήγνυται.»- James B.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.