Αλεξιάδης:Επέκταση του πλαστικού χρήματος παντού. Ακόμη και στις συναλλαγές με ιατρούς. Τι αλλάζει με τις αποδείξεις

Αλεξιάδης:Επέκταση του πλαστικού χρήματος παντού. Ακόμη και στις συναλλαγές με ιατρούς. Τι αλλάζει με τις αποδείξεις
|

Επιβεβαιώνονται δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρίφωνα Αλεξιάδη οι αλλαγές που που έρχονται στο καθεστώς των αποδείξεων και τα προνόμια που επιφυλάσσονται για πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα εσόδων, μελετάται μια σειρά αλλαγών που θα φέρει μεγάλες ανατροπές στο ισχύον καθεστώς αφού θα αναγνωρίζονται μονάχα έξοδα που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως η χρήση του πλαστικού χρήματος θα πρέπει να επεκταθεί παντού αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ακόμη και οι γιατροί που είναι πλέον ενταγμένοι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα μπορούσαν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Παράλληλα για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες. Όπως ανέφερε ο υπουργός ένα κίνητρο θα μπορούσε να είναι η μείωση της προμήθειας των τραπεζών που φτάνει και 2%. Ο υπουργός ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας στο μέλλον για πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.