Όχι, δεν μπορείτε να δείτε ποιος μπαίνει στο προφίλ σας (κι άλλοι μύθοι για το Facebook καταρρίπτονται)

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές φήμες και θεωρίες σχετικά με το Facebook, τους κανόνες και τα μυστικά του. Παρ' ολ' αυτά μη βιαστείτε να πιστέψετε ό,τι ακούτε ή κάτι που θα αναρτήσει ένας φίλος σας στο προφίλ του. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συχνούς μύθους που κυκλοφορούν γύρω από το Facebook αλλά και το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Μύθος: Οτιδήποτε αναρτήσετε αποτελεί ιδιοκτησία του Facebook

Σίγουρα έχετε δει κάποια στιγμή την παρακάτω ανάρτηση (ή μία παρόμοια).

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δ...

Posted by Πολιτιστικος Συλλογος Αλκαζαρ on Wednesday, November 26, 2014

Πραγματικότητα: Τίποτα από αυτά που βάζετε δεν ανήκει στο Facebook

Η παραπάνω ανάρτηση δεν αλλάζει τίποτα στους κανονισμούς του Facebook, στους οποίους συμφωνήσατε όταν κάνατε λογαριασμό στην σελίδα. Στους κανονισμούς του Facebook δεν αναφέρεται πουθενά ότι η εταιρεία διεκδικεί την ιδιοκτησία όλων των αναρτήσεών σας, αλλά ακόμα κι αν το έλεγε, η παραπάνω ανάρτηση δεν θα άλλαζε κάτι. Αυτό που αναφέρεται στους όρους είναι ότι ποστάροντας κάτι στο Facebook (ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που έχετε βάλει) επιτρέπετε στην ιστοσελίδα να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο του προφίλ σας, αλλά και πάλι ανήκει σε εσάς.

Μύθος: Κάποιος μπορεί να καταλάβει αν έχετε μπει στο προφίλ του

Πραγματικότητα: Κανείς δεν μπορεί να το δει

Εάν λάβετε πρόσκληση για κάποια ιστοσελίδα ή εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε ποιος μπαίνει στο προφίλ σας, μην το πιστέψετε. Αναφέρεται ξεκάθαρα μέσα στην ιστοσελίδα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Μύθος: Το Facebook θα αρχίσει να χρεώνει τους χρήστες του

Πολλές φορές, κάποιοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι το Facebook θα αρχίσει να ζητά χρήματα. Αν και υπάρχουν μερικές υπηρεσίες που μπορείς να τις πληρώσεις (όπως να στείλεις προσωπικό μήνυμα σε κάποιον που δεν είστε φίλοι), πολλοί ανησυχούν ότι η ιστοσελίδα θα αρχίσει να χρεώνει ακόμα και εκείνους που έχουν ένα κανονικό προφίλ ή θα αυξήσει το ποσό για τις υπηρεσίες που είναι υπό πληρωμή.

Πραγματικότητα: Το Facebook έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρεώσει τους χρήστες του

Η επίσημη δήλωση που έχει κάνει η εταιρεία αναφέρει «Θα κρατήσουμε για πάντα το Facebook μία δωρεάν υπηρεσία για όλου».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.