Ακροδεξιοί προπηλάκισαν Βαλαβάνη, Ήσυχο, Χατζηλάμπρου στην Οδησσσό

Ακροδεξιοί προπηλάκισαν Βαλαβάνη, Ήσυχο, Χατζηλάμπρου στην Οδησσσό
youtube

Αντιμέτωπη με ομάδα ακροδεξιών παραστρατιωτικών βρέθηκαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και δημοσιογράφοι στην Οδησσό, όπως κατήγγειλαν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μέλη της φασιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας της Ουκρανίας, απέκλεισαν εν γνώσει τους ένα ξενοδοχείο στην Οδησσό όπου είχαν καταλύσει Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, για να τους εμποδίσουν να παρευρεθούν σε μια συνάντηση με οργανώσεις μειονοτήτων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν επίσης ο πρώην υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο:

Βαλαβάνη: Μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Μάλιστα, λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν σήμερα τα πρώην κυβερνητικά στελέχη με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, αύριο Πέμπτη στην Ελλάδα.

Παραδέχεται τον προπηλακισμό εκπρόσωπος της οργάνωσης

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της οργάνωσης παραδέχτηκε το περιστατικό.

«Ήταν μια ομάδα Ελλήνων της άκρας αριστεράς που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση. Αποκλείσαμε την έξοδο του ξενοδοχείου για να τους εμποδίσουμε να πάνε σε αυτή την εκδήλωση και θα το ξανακάνουμε από όπου και αν έρθουν», δήλωσε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι, προσθέτοντας πως δεν έχει πληροφορίες για το που βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά πρόσθεσε πως «σίγουρα έχασαν την συνάντηση».

Λαφαζάνης ζητεί παρέμβαση του ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών στην ουκρανική πλευρά, για τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Π. Λαφαζάνης, «μόλις πληροφορήθηκε τις απαράδεκτες ενέργειες παρακρατικών ναζιστικών Ουκρανικών ομάδων σε βάρος της ελληνικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται την Οδησσό και αποτελείται από τους Κ. Ήσυχο, Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Χατζηστεφάνου, επικοινώνησε με τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ζήτησε την θετική παρέμβασή του».