«Can you hear me now?». To πρώτο tweet του Σνόουντεν που τρολάρει την ΝSA και προκαλεί παραλήρημα στους χρήστες

«Can you hear me now?». To πρώτο tweet του Σνόουντεν, το τρολάρισμα στην ΝSA και το παραλήρημα των χρηστών
twitter

«Can you hear me now?» (Τώρα μπορείτε να με ακούσετε;)...Αυτό ήταν το πρώτο «τιτίβισμα» του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ – NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος από την Τρίτη έχει λογαριασμό στο Twitter προκαλώντας «παραλήρημα» στους χρήστες και πονοκέφαλο στους πρώην εργοδότες του. Στο δε προφίλ του αναφέρει: «Κάποτε εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα εργάζομαι για το κοινό. Διευθυντής στο @FreedomofPress».

Ο νεαρός άνδρας, παραμένει στη Ρωσία όπου βρήκε καταφύγιο μετά το σκάνδαλο που αποκάλυψε με τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών ακόμη και πανίσχυρων ηγετών της ΕΕ όπως την Άγκελα Μέρκελ. Παρά τις περιπέτειες του όμως δεν έχει χάσει το χιούμορ του...

Το πρώτο πράγμα που έκανε αφού άνοιξε νέο λογαριασμό ήταν να...τρολάρει τις ΗΠΑ ακολουθώντας τον λογαριασμό της NSA! Μάλιστα αυτός είναι και ο μοναδικός λογαριασμός που ακολουθεί με αρκετά επιδεικτικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή πάντως το δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης έπαιρνε κυριολεκτικά φωτιά. Μέσα σε 50 λεπτά το «βαθύ λαρύγγι» των ημερών μας είχε αποκτήσει 157.000 followers ενώ σήμερα το πρωί ο αριθμός αυτός είχε εκτιναχθεί στους 850.000!

Μεταξύ των πρώτων tweet του Σνόουντεν ξεχωρίζει ένα ευχαριστήριο προς τον αστροφυσικό Νιλ ΝτεΓκρας Τάισον, ο οποίος τον υποδέχθηκε γράφοντας: «Εντ Σνόουντεν αν επισκεφθείς τον Άρη, στοιχηματίζω ότι οποιαδήποτε μορφή ζωής εκεί θα σε υποδεχθεί με μία γουλιά από αυτό το νερό και μία βίζα».

Και ο Σνόουντεν απάντησε: «Ευχαριστώ για την υποδοχή. Και τώρα έχουμε νερό στον Αρη! Νομίζετε ότι ελέγχουν διαβατήρια στα σύνορα; Ρωτάω εκ μέρους ενός φίλου».

Ο Τάισον απάντησε στον Σνόουντεν: «Χαίρομαι που η μακρόχρονη εξορία, δεν επηρέασε την αίσθηση του χιούμορ σου» και ο 32χρονος του ανταπάντησε γράφοντας: «Η παρακολούθηση δεν κοιμάται ποτέ και το μυστικό πρότζεκ στο FreedomofPress με κρατούν απασχολημένο, αλλά πάντα βρίσκω χρόνο για λίγες φωτογραφίες με γάτες».

Την ίδια στιγμή, στο σύντομο βιογραφικό του που βρίσκεται αναρτημένο στο λογαριασμό του αναφέρεται: «Κάποτε εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα εργάζομαι για το κοινό. Διευθυντής στο @FreedomofPress».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σνόουντεν, τον λογαριασμό στο Twitter θα τον χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος.

Δημοφιλή