Βορίδης: Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα υπήρχαν πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση

Βορίδης: Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα υπήρχαν πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση
Eurokinissi

Αν κατέβαινε υποψήφιος θα υπήρχαν «πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση» και αυτό θα αδικούσε την όλη συζήτηση, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι δεν θα είναι υποψήφιος απάντησε: «Είναι ορθές οι πληροφορίες σας».

«Φοβάμαι ότι όλη αυτή τη συζήτηση θα την αδικούσα μέσα από την οξύτητα μιας εκλογικής αντιπαράθεσης, η οποία στα πλαίσια αυτά θα είχε πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση», σημείωσε, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα προκαλείτο «μια συζήτηση για την πολιτική μου διαδρομή».

Ερωτηθείς αν αυτά τα «χτυπήματα» θα προέρχονταν από το εσωτερικό της ΝΔ ή απέξω ο Μάκης Βορίδης δήλωσε σίγουρος ότι οι συνυποψήφιοί του δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, να έμπαινε αυτό το ζήτημα μέσα στην αντιπαράθεση και «κάποιος να έλεγε μισή κουβέντα παραπάνω, κάποιος μισή κουβέντα παρακάτω».

«Άρα λοιπόν πίσω οι προσωπικές φιλοδοξίες, διατηρείται η συζήτηση για τις ιδέες και τις κατευθύνσεις και διατηρείται ως κόρην οφθαλμού η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας», είπε για την απόφασή του να μην υποψήφιος.

«Βασανίστηκα αρκετά, το σκέφτηκα πολύ. Η βασική ιδέα της δικής μου πολιτικής δράσης ήταν να υπερασπιστώ κάποιες βασικές αντιλήψεις για τον τρόπο που μπορεί να ανασυγκροτηθεί κατ'αρχήν η ΝΔ και να προτείνει ένα σχέδιο για την Ελλάδα...Αυτό για να γίνει χρειάζεται να ξεδιπλωθεί μια στρατηγική. Στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά ζητήματα για το πώς η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «είναι δική του απόφαση», ενώ για το εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητά του είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί, σημειώνοντας ότι «είναι και ένα θέμα αν θα πρέπει οι βουλευτές να υπογράφουν υποψηφιότητες».

Δημοφιλή