Εσείς γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας;

Εσείς γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας;
Getty Images/iStockphoto

Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που πλύνετε τα καλύμματα από τα μαξιλάρια του καναπέ σας ή τα ίδια τα μαξιλάρια που έχετε στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Σκόνη, βρωμιά, έλαια από το δέρμα σας και νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας παγιδεύονται στο μαξιλάρι σας, κάτι που καθιστά πολύ σημαντικό να το κρατάτε καθαρό. Ένας καλός χρόνος πλυσίματος για το κάλυμμα είναι κάθε 3 εβδομάδες, ενώ κάθε 3 μήνες πρέπει να πλένετε και το ίδιο το μαξιλάρι.

Η σκόνη και τα βακτήρια που συσσωρεύονται μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία σας ή να ενεργοποιήσουν κάποια αλλεργία. Ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να αλλάζετε τακτικά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας (μία φορά την εβδομάδα), ένα κάλυμμα θα προστατεύσει ακόμα περισσότερο το μαξιλάρι σας από την συσσώρευση μικροοργανισμών που μπορεί να σας βλάψουν.

Εάν υποφέρεται από αλλεργίες, είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάζετε το μαξιλάρι σας κάθε 6 μήνες, αλλιώς κάθε τρία χρόνια είναι ένας καλός χρόνος για να αγοράσετε καινούρια μαξιλάρια.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «The Gross Truth About How Often You Should Clean (And Replace) Your Pillow» που δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.