Αλίκη Θεοφιλοπούλου: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει, σκηνοθετεί και γράφει σενάρια για την Disney

Αλίκη Θεοφιλοπούλου: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει, σκηνοθετεί και γράφει σενάρια για την Disney

Η Αλίκη Θεοφιλοπούλου εργάζεται στην Walt Disney Television Animation ως σκηνοθέτης, ενώ είναι η δημιουργός και συμπαραγωγός του «Unnamed Project». Παράλληλα, είναι η σχεδιάστρια, συγγραφέας και στιχουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Phineas and Ferb». Άρχισε την καριέρα της στη Disney με τις ταινίες «Ηercules» και «Mulan».

Με δικά της λόγια

Για τα κινούμενα σχέδια

«Από μικρή αγαπούσα τα κινούμενα σχέδια, τα λάτρευα! Ξετρελαινόμουν με την ιδέα των σκίτσων που αποκτούσαν ζωή και γίνονταν ιστορίες. Κάθε φορά που έβλεπα κινούμενα σχέδια, ήθελα να τα μιμηθώ.»

Για το πώς άλλαξε τη ζωή και τη δουλειά της η τεχνολογία

«Ήταν μια στιγμή καμπής στη ζωή μου. Κρίσιμη. Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω, ήμουν πολύ μπερδεμένη.»

Η αγάπη της για το σενάριο και τη σκηνοθεσία

«Δεν ήξερα ότι μου άρεσε η σκηνοθεσία μέχρι που ασχολήθηκα με το σενάριο. Ήθελα να φτιάξω δικές μου ιστορίες και να έχω έλεγχο πάνω τους. Κατάλαβα ότι είχα δική μου φωνή και μπορούσα και ήθελα να την εκφράσω.»

Ο φεμινισμός στα κινούμενα σχέδια

«Είναι σημαντικό ότι γράφονται ολοένα περισσότερες ιστορίες που ενδυναμώνουν τις γυναίκες. Το υποστηρίζω, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι ηρωίδες πρέπει να κραδαίνουν σπαθιά, να κάνουν καράτε ή να είναι υπεράνθρωποι. Η γυναικεία ματιά προσφέρει μία διαφορετική οπτική γωνία, δε συνεπάγεται υποχρεωτικά λουλούδια και ρομαντικό έρωτα.»

Δείτε το επόμενο επεισόδιο της σειράς Greeks Gone West τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Δημοφιλή