Τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους με καταγγελίες για μη καταβολή δεδουλευμένων

Τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους με καταγγελίες για μη καταβολή δεδουλευμένων
eurokinissi

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για το Μέγαρο Μουσικής. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και το ευρύ κοινό έμαθε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του Μεγαρου, ενώ η φετινή παρουσίαση προγράμματος έγινε μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζόμενων του Μεγάρου Μουσικής ενημερώνει για μη καταβολή δεδουλευμένων για τους τελευταίους 5 μήνες, αλλά και για τη στάση εργασίας που θα γίνει αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μουσικής έχει αλλάξει τον τοπο διεξαγωγής συγκεκριμένων εκδηλώσεων ενώ έχει καθυστερήσει την ώρα διεξαγωγής άλλων. Ακολουθούν και οι δύο ανακοινώσεις.

Αυτή ειναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κατάφερε μέχρι τώρα να εμποδίσει τη λειτουργία του. Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όλες οι παραγωγές, οι συναυλίες και οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Με τους εργαζόμενους πάντα στη θέση τους, έτοιμους να προσφέρουν στο κοινό υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, στο διάστημα αυτό των πέντε ετών, παρά τις ενέργειες και τις επίμονες προειδοποιήσεις των εργαζομένων προς τη Διοίκηση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού γιγαντώθηκε.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, και όχι για πρώτη φορά, η καταβολή των μισθών έχει καταστεί αδύνατη. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε εδώ, δίνοντας το παρών καθημερινά, έχουμε πλέον φτάσει σε οριακά επίπεδα διαβίωσης.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο, το Σωματείο Εργαζομένων του ΜΜΑ, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, σε βαρύ κλίμα, αποφάσισε στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ώρες από 12.00-15.00 και από 17.00-20.00, προκειμένου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.

Το Δ.Σ.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο ανακοινώνει ότι λόγω της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η έναρξη της τελετής βράβευσης του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», που ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του Megaron Plus για την Παρασκευή 2/10 στις 19.00, μετατίθεται στις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει κανονικά στις 17.30.

Η επιστημονική ημερίδα του «2ου Συμποσίου των 7 Σοφών στην Κοσμολογία», η οποία ήταν επίσης προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2/10 μεταφέρεται στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών τις ώρες 09.00 -17.30.Ακόμη, η προγραμματισμένη διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard, Dani Rodrik «Διάλεξη Kapuscinski για την Ανάπτυξη - Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Διδάγματα από εμπειρίες άλλων χωρών» που γίνεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNDP), το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/10 στις 18.00 στο Αμφιθέατρο «Διοικητού Θεόδωρου Β. Καρατζά», στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, Αθήνα).

Δημοφιλή