Νέα γιάφκα αναζητά η Αντιτρομοκρατική στην Αττική - «Καθαρό» το οπλοστάσιο του Μαραθώνα

Νέα γιάφκα αναζητά η Αντιτρομοκρατική στην Αττική - «Καθαρό» το οπλοστάσιο του Μαραθώνα
Eurokinissi

«Καθαρά» είναι τα όπλα που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κρησφύγετο της ομάδας Πετρακάκου στον Μαραθώνα Αττικής.

Πρόκειται για δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο ρουκετοβόλα και ένα υποπολυβόλο mp-5, για τα οποία διαπιστώθηκε μετά από βαλλιστική εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων προβληματίζουν τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλες γιάφκες με όπλα στην Αττική. Και αυτό γιατί παρά τις έρευνες σε Βόλο, Μώλο Φθιώτιδας και Μαραθώνα Αττικής δεν έχει βρεθεί ούτε ένα όπλο από αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Πετρακάκου ή από κάποιο άτομο που βρίσκεται στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ. με τους υπόπτους για σχέσεις με τρομοκρατία.

Οι έρευνες εντείνονται προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος μέσα από τους χάρτες που χρησιμοποιούσε ο Πετρακάκος και βρέθηκαν στο Μώλο Φθιώτιδας. Το σπίτι του Μαραθώνα επί της λεωφόρου Μαραθώνος παρακολουθούνταν από την Αντιτρομοκρατική για τουλάχιστον 60 ημέρες για το ενδεχόμενο να εμφανιζόταν σε αυτό κάποιος από τους συνεργούς του Πετρακάκου ή κάποιος από τους καταζητούμενους για τρομοκρατία. Για το λόγο αυτό είχαν τοποθετηθεί μικροκάμερες περιμετρικά με τις οποίες παρακολουθούνταν το οίκημα όλο το 24ωρο. Κανείς, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε.

Στο μεταξύ, εκτός από όπλα βρέθηκαν στο Μαραθώνα πολλά κλεμμένα αυτοκίνητα. Αναλυτικά:

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας VOLKSWAGEN , μοντέλο TIGUAN , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής Αττικής την 29-06-2014.

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας SMART , μοντέλο FORTWO CABRIO , χρώματος ασημί, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας την 19-10-2014.

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MINI , μοντέλο COOPER , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς την 19-06-2014.

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο AURIS , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισίας την 08-03-2014.

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο YARIS , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης την 01-12-2014.

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας JEEP , μοντέλο CHEROKEE , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Χαριλάου Θεσσαλονίκης την 17-10-2007.

Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης την 03-12-2013.

Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας SUZUKI , μοντέλο GSX R 1000, χρώματος μπλε, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου την 26-02-2014.

Ι.Χ. δίκυκλο, μάρκας DUCATTI , χρώματος ερυθρό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος την 26-01-2015.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα