Από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου με λεωφορεία του ΟΑΣΑ μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου με λεωφορεία του ΟΑΣΑ μεταφέρθηκαν οι μετανάστες
Eurokinissi

Έπειτα από εβδομάδες παραμονής στην πλατεία Βικτωρίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ειδικά δρομολόγια του ΟΑΣΑ στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις των κατοίκων τόσο για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, αλλά και για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας που εγκυμονούσε καθώς δεν τηρούνταν και δεν γινόταν να τηρηθούν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Την πλατεία επισκέφθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν επιμονή και τόνισε πως η μεταφορά τους γίνεται για να βελτιωθεί η κατάσταση και να καθαρίσει η πλατεία. Ο ίδιος είπε πως δεν μπορούν να γίνουν θαύματα ωστόσο είναι σημαντικό, τόνισε, πως πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν σε ένα περιβάλλον που θα τους παρέχεται ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται σε εξέλιξη δυο παράλληλες συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η οδός Γ' Σεπτεμβρίου στο ύψος της πλατείας να παραμένει κλειστή.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδηλώνει ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους». Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου «είμαστε υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε κλειστούς χώρους, αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής».

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει» δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

Το κλίμα στην πλατεία είναι ήρεμο, ωστόσο νωρίτερα υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις. Οι δυο συγκεντρώσεις γίνονται υπό την διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Δημοφιλή