ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/10/2015 14:48 EEST | Updated 01/10/2015 14:49 EEST

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του

Astynomia.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική στις 24 Σεπτεμβρίου στο Βόλο.

Πρόκειται για τους: Γιώργο Πετρακάκο, τη Μαρία Θεοφίλου και τον Θεμιστοκλή Ασημακόπουλο, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη:

  • για τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και
  • τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατά μόνας, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και μη, της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστικά χρήση.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, επίσης, τέσσερις φωτογραφίες με τα κατασχεθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και τη πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, τα οποία χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος. Πλούσιο υλικό υπάρχει και από τα πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα, τις γρήγορες μηχανές και τα τζιπ που χρησιμοποιούσε η ομάδα του 37χρονου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από οπλισμό και οχήματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής, καθώς και άλλες φωτογραφίες από ευρήματα στην αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας:

Photo gallery Petrakakos See Gallery

Sponsored Post