Μπρα-ντε-φερ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Συρία – "Χειρουργικές" αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS

Μπρα-ντε-φερ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Συρία – "Χειρουργικές" αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS

Η Ρωσία ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκοντας πιθανόν να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της στην Συρία. Από τη πλευρά της η Δύση εκφράζει καχυποψία για το αν οι Ρώσοι έχουν πράγματι στόχο τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Η έναρξη των ρωσικών αεροπορικών στο συριακό έδαφος έγινε μετά την απόφαση της ρωσικής Βουλής να εγκρίνει αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων. Από την πλευρά της η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι η έναρξη των εναέριων επιδρομών έρχεται μετά από επίσημο αίτημα του Άσαντ με επιστολή προς τον Πούτιν.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ρωσία βίντεο επιθέσεων κατά του ISIS

Οκτώ στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα. Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το κέντρο διοικήσεως των τζιχαντιστών, ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

"Η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ.

Τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν αμάχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές.

Η έναρξη των ρωσικών αεροπορικών στο συριακό έδαφος με θύματα - σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 36 πολίτες έγινε μετά την απόφαση της ρωσικής Βουλής να εγκρίνει αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων.

Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η Ρωσία αποστέλλει με σταθερό ρυθμό ολοένα και περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη στη βάση Τορτούς που βρίσκεται στη Λαττάκεια, ενώ ήδη έχει αποστείλει στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες σε ένα νεοσύστατο κέντρο διοίκησης στη Βαγδάτη, το οποίο συντονίζει τις αεροπορικές επιδρομές και τα χερσαία στρατεύματα στη Συρία.

Δημοφιλή