Επανεξετάζει το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη η ΚΕΦΕ της ΝΔ, μετά την αρχική απόρριψή της

Επανεξετάζει το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη η ΚΕΦΕ της ΝΔ, μετά την αρχική απόρριψή της
Menelaos Myrillas / SOOC

Απέρριψε , το απόγευμα της Παρασκευής, την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως αναφέρει διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας. Ωστόσο, λόγω αντιδράσεων, έγινε γνωστό πως το Σάββατο στις 9.30 το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει για το ζήτημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, κατά τη συνεδρίασή της διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
  • Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.

Η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Αντιδράσεις

O κ. Γεωργιάδης θα καταθέσει ένσταση, προκειμένου να επανεξεταστεί η αίτηση της υποψηφιότητάς του, με δεδομένο ότι οι κ.κ Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψουν ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

Νωρίτερα την εν λόγω απόφαση είχαν σχολιάσει στο twitter, τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σχόλιο προέβη και ο Αντώνης Σαμαράς.

Τον αποκλεισμό του κ. Γεωργιάδη σχολιάσε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Δημοφιλή