ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/10/2015 07:41 EEST | Updated 02/10/2015 07:41 EEST

Σε γραμμή Τσίπρα το ΤΕΕ κατά της διαφθοράς: Ζητά ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων

eurokinissi

Την ώρα που τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσίαζαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τη πάταξη της διαφθορά ως περίπου «στοίχημα», ο Πρωθυπουργός βρήκε ένα απρόσμενο στήριγμα από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο Γιώργος Στασινός βγήκε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ραδιοφωνικό σταθμό και εξήγησε γιατί δεν προχωρούν οι επενδύσεις. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το ΤΕΕ θα δημιουργήσει ειδική ομάδα εργασίας που θα συνεργάζεται με τους μηχανικούς των επενδυτών και θα βγάζουν «στη σέντρα», δημοσίως, όσους καθυστερούν με γραφειοκρατικά ή «άλλα» εμπόδια τις επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε μάλιστα ότι καλώς έχει εντοπίσει ο Πρωθυπουργός το πρόβλημα και σημείωσε δύο έτοιμες λύσεις που μειώνουν τη γραφειοκρατία και τις δυνατότητες λαδώματος: την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, όπου οι άδειες θα εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου (κάτι σαν taxisnet της Πολεοδομίας) και την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, με ενοποιημένη όλη την πληροφορία για κάθε ακίνητο στην πραγματική του μορφή.

Ο Γιώργος Στασινός μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού γνωρίζει ακριβώς το ζήτημα και το μόνο που λείπει για να ξεκινήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών, «που μπορούν να μπουν σε δύο ημέρες, αν γίνει ένα τηλέφωνο». Εμείς απλώς σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος και στελέχη του ΤΕΕ συναντήθηκαν με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα τρεις ημέρες πριν τις εκλογές στην Κουμουνδούρου, χωρίς να ανακοινωθεί κάτι επισήμως.

Στα κοινά των δύο έιναι ότι και οι δύο είναι σαραντάρηδες και πολιτικοί μηχανικοί. Συνάδελφοι και συνομήλικοι δηλαδή.