Βαρουφάκης: Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη. Ο Σόιμπλε μου είπε πως το μνημόνιο θα αποτύχει

Βαρουφάκης: Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη. Ο Σόιμπλε μου είπε πως το μνημόνιο θα αποτύχει

«Ναι αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να αποτύχει» φέρεται ότι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση που είχε με τον πρώην ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη όπως δήλωσε ο τελευταίος.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε γαλλική εκπομπή, προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που αφορούν στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν τότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε για τον κ. Σόιμπλε πως του είπε πως γνωρίζει ότι το νέο μνημόνιο θα αποτύχει.

«Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Είπα Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε. “Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει”» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στους λόγους που παραιτήθηκε από το υπουργείο σχολιάζοντας πως εκείνη την περίοδο ο κ. Τσίπρας ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου, είδε τον πρωθυπουργό «γονατισμένο» από την πίεση και συνέχισε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είχε αναγκαστεί να κάνει παραχωρήσεις.

«Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες τότε αρχίζει η παραίτηση, η παράδοση» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στη νύχτα που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μια ακόμη απογοήτευση. Όπως εξήγησε ο ίδιος πίστευε ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενίσχυε σημαντικά τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρα μας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, τη νύχτα του δημοψηφίσματος όταν μπήκε στο γραφείο του κ. Τσίπρα τον είδε εντελώς αποθαρρυμένο. Ήταν σε κατάθλιψη, ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ενώ περιγράφοντας τη δική του ψυχική κατάσταση είπε πως ήταν ενθουσιασμένος αφού οι Έλληνες είπαν όχι στο μνημόνιο παρά το κλείσιμο των τραπεζών και την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

«Παραιτήθηκα γιατί απογοητεύτηκα» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφορά έκανε και στο ρόλο της Γαλλίας λέγοντας πως δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο θα έπρεπε, αφού ο αρμόδιος υπουργός δεν είχε επαρκή ισχύ για να μιλήσει για τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως αυτά που αφορούσαν στην Ελλάδα.

Αντίδραση Παπαδημούλη για τις τοποθετήσεις Βαρουφάκη

Εν τω μεταξύ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο twitter, σχολιάζονταςις τελευταίες διαδοχικές συνεντεύξεις του τέως υπουργού, χαρακτηρίζει αχάριστο τον κ. Βαρουφάκη.

«Με αυτά που λέει τώρα ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα, δείχνει, εκτός των άλλων και τον χαρακτήρα του. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

Δημοφιλή