Η Νέα Σμύρνη «τρέχει» στον πρώτο αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Η Νέα Σμύρνη «τρέχει» στον πρώτο αγώνα Ιστορικής Μνήμης
Female and male runners
Gary S Chapman via Getty Images
Female and male runners

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 2015, η Νέα Σμύρνη «τρέχει» στην Ιστορία με δύο χιλιάδες αθλητές και Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Το σήμα εκκίνησης για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” -που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)- θα δώσουν η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, ιστορικός, βυζαντινολόγος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα και ο ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός.

Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης είναι ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου και την Υποστήριξη του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, “κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες είναι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και γι’αυτό ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα και ένα όραμα πολλών χρόνων που γίνεται πραγματικότητα.” Όπως είπε ο κ. Χατζατουριάν, ο Αγώνας επιχειρεί να συμβολίσει όλα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Νέας Σμύρνης.