Τουλάχιστον 39 άμαχοι μεταξύ των οποίων παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 39 άμαχοι μεταξύ των οποίων παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου
ABD DOUMANY via Getty Images

Τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά και οκτώ γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η Ρωσία στη Συρία, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο σκοτώθηκαν 14 μαχητές – 12 από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη Ράκα και δύο από το Μέτωπο Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι ο απολογισμός περιλαμβάνει μόνο τους επιβεβαιωμένους θανάτους.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των αεροπορικών επιδρομών που έχει ξεκινήσει, τονίζει πως έχουν καταστραφεί ένας στόχος διοίκησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία, καθώς και ένα υπόγειο καταφύγιο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, αεροσκάφη SU-34 και SU-24M πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 αεροπορικές εξόδους με στόχο εννέα εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους», διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα καταδιωκτικά SU-34 εξαπέλυσαν βόμβα BETAB-500 εναντίον μίας θέσης διοίκησης στην περιοχή της Ράκα και ενός υπόγειου καταφυγίου (μπούνκερ) όπου φυλάσσονταν εκρηκτικά, σύμφωνα με το υπουργείο που δημοσιοποίησε βίντεο από την επίθεση.

Μια ισχυρή έκρηξη στο μπούνκερ δείχνει πως χρησιμοποιείτο επίσης από τους τρομοκράτες για να αποθηκεύουν εκεί μια σημαντική ποσότητα πυρομαχικών», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το ΙΚ ελέγχει πλήρως την επαρχία Ράκα, η ομώνυμη πόλη της οποίας θεωρείται ως "πρωτεύουσα" της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Τα SU-24 κατέστρεψαν επίσης αποθήκη όπου φυλάσσονταν πυρομαχικά στα βουνά κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγκουρ στην επαρχία Ιντλέμπ (βορειοδυτική Συρία), σύμφωνα με το υπουργείο.

Η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς, αναφέρει η ανακοίνωση, που κάνει λόγο για ένα "τεράστιο μανιτάρι καπνού" και έναν κρατήρα που προκάλεσε το αεροπορικό πλήγμα.

Ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ κοντά στη Μάαρετ αλ-Νούμαν στην επαρχία Ιντλέμπ τέθηκε επίσης στο στόχαστρο και καταστράφηκαν πυρομαχικά και εξοπλισμός, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ΙΚ δεν έχει παρουσία στην επαρχία Ιντλέμπ.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξακολουθούν να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τις περιοχές που κατέχει το ΙΚ, ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο "όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν γρήγορα".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή