Οι μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη: «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι»

Οι μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη: «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι»
eurokinissi

Η καταδίκη των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον σφράγισε μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις παιδεραστίας που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Αν και τα τραύματα στα τέσσερα ανήλικα θύματα δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ, καθώς τα σημάδια της κακοποίησης θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένα στην τρυφερή τους ψυχή. Μία κακοποίηση η οποία έγινε με την συνενοχή της ίδιας τους της μητέρας.

Η HuffPost Greece παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.

Ο Μανώλης Δουρής

Το 1993 η ελληνική κοινή γνώμη θα παρακολουθήσει άφωνη τις εξελίξεις γύρω από μία από τις πιο αποτρόπαιες υποθέσεις. Ο Μανώλης Δουρής, ένας ελαιοχρωματιστής πατέρας επτά παιδιών προσέρχεται στο αστυνομικό τμήμα και δηλώνει την εξαφάνιση του εξάχρονου γιου του. Στην περιοχή αμέσως ξεκινούν έρευνες. Αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής αρχίζουν να ψάχνουν για το μικρό αγόρι. Οι έρευνες διαρκούν κάποιες μέρες μέχρι που τελικά ο πατέρας μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του βρίσκει ο ίδιος το άψυχο σώμα του παιδιού του. Το εξάχρονο αγοράκι είναι νεκρό. Στο κορμάκι του είναι εμφανή τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ , ο θάνατος του έχει προέλθει από ασφυξία. Τα όσα ακολουθούν κανείς δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί.

Ο πατέρας του στην κηδεία κλαίει με λυγμούς. Ο ίδιος λίγο μετά θα πέσει σε σωρεία αντιφάσεων στις καταθέσεις του στους Αστυνομικούς. Μέχρι που ομολογεί ότι ο ίδιος έχει βιάσει και σκοτώσει το παιδί του. Συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται αμέσως. Στην φυλακή θα πέσει συχνά θύμα κακοποίησης από συγκρατούμενούς του. Οι νόμοι της φυλακής είναι αμείλικτοι και δεν συγχωρούν τους παιδεραστές.

Στην δίκη του θα υποστηρίξει ότι είναι αθώος. Το Δικαστήριο όμως έχει διαφορετική γνώμη και τον καταδικάζει σε ποινή κάθειρξης είκοσι ετών. Τον Φεβρουάριο του 1996 ο Δουρής θα βρεθεί απαγχονισμένος στις εξωτερικές τουαλέτες των φυλακών της Τρίπολης.

Ο αλβανός βοσκός και η 11χρονη

Μία ακόμη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν και αυτή του αλβανού βοσκού Τζιάνι Μερκάι στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Ολα έγιναν το 2010. Τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Αυγούστου 2010 τα ίχνη της 11χρονης Ρένι Τραΐκοβα. Και σε αυτή την περίπτωση όλο το χωριό βγαίνει για να ψάξει το μικρό κοριτσάκι. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες και φτάνει στα ίχνη του 41χρονου Μερκάι. Ξεκινά η ανάκριση και μετά από οκτώ ώρες ο 41χρονος βοσκός ομολογεί.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ο ίδιος είχε βιάσει το μικρό κοριτσάκι και στη συνέχεια την πέταξε σε ένα πηγάδι. Μάλιστα η μικρή φέρεται να είχε πει στον στυγερό δράστη: «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι». Ο ίδιος όμως δεν την άκουσε. Η 11χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό. Ο δράστης φυλακίστηκε. Λίγο μετά θα υποστηρίξει και αυτός ότι ναι μεν έκανε το έγκλημα, αλλά κατόπιν πιέσεως. Κάποιοι όπως είπε τον ανάγκασαν αν το κάνει σημαδεύοντάς τον με όπλο.

Ο προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης

Το 2011 ήταν η σειρά της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου να βιώσει μία ακόμη υπόθεση παιδεραστίας. Ο Νίκος Σειραγάκης εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ, ένα καθόλα ευυπόληπτο άτομο. Ο Σειραγάκης φέρεται να είχε ασελγήσει σε 53 ανήλικα παιδιά. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Ο Νικόλαος Σειραγάκης κέρδιζε την εμπιστοσύνη των παιδιών και τους έκανε πλύση εγκεφάλου. Τους παρουσίαζε μια ζωή γεμάτη επιτυχία και μεγάλη καριέρα ως αθλητές. Με την μόνη διαφορά ότι θα έπρεπε να περάσουν μία τελετή μύησης.

Αυτή περιελάμβανε τη σεξουαλική επαφή και υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε. Ανάγκαζε τα παιδιά να ασελγούν είτε μεταξύ τους είτε με εκείνον και μάλιστα οι τοποθεσίες που επέλεγε ξεπερνούσαν κάθε αρρωστημένη φαντασία. Ο ίδιος βεβαία ο υποστήριξε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν μέρος ενός «παιχνιδιού μύησης» σε μία προσπάθεια να... ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους.

Δημοφιλή