ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0
contra

Με εκπλήξεις ξεκίνησε την ομάδα του κόντρα στον Ατρόμητο ο Τραϊανός Δέλλας, αφήνοντας εκτός τους Σιμόες και Μπουονανότε, χωρίς να αλλάξει ωστόσο το 4-2-3-1. Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου πόνταρε στην ταχύτητα του Μαρσελίνιο ξεκινώντας τον βασικό, ενώ προτίμησε το 4-3-3.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της. Ο Βάργκας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ όμως ο κίπερ του Ατρομήτου του είπε "όχι". Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 6' με τον Γοδόι να σκοράρει από φάουλ του Γκαρσία, όμως το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν εντοπίσει την αχίλλειο πτέρνα του Ατρομήτου στα δεξιά και έκαναν συνεχώς επιθέσεις από εκείνη την πλευρά.

Στο 32' ο Μάνταλος έπιασε ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής, όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ουσέρο αποφάσισε να σουτάρει αρκετά μέτρα εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Μπαρόχα σε μια σπουδαία επέμβαση. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει γκολ, όμως ο Γκορμπούνοφ κράτησε το μηδέν για τους Περιστεριώτες.

Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να πιέζουν ψηλά μπλοκάροντας το επιθετικό παιχνίδι του Ατρομήτου και στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο η πρώτη φάση της επανάληψης ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Πίτου Γκαρσία έφυγε στο 66' ταχύτατα στην αντεπίθεση όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε να "παγώσει" κάπως το ρυθμό του αγώνα, με τον Δέλλα να περνάει στο ματς τόσο τον Μπουονανότε, όσο και τον Κρισάντους σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ της νίκης. Και δικαιώθηκε, μιας και στο 82' από τη σέντρα του Γκάλο, ο Κρισάντους με κεφαλιά νίκησε τον Γκορμπούνοφ και άνοιξε το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος τα έπαιξε όλα για όλα προκειμένου να ισοφαρίσει. Έφτασε μάλιστα μια "ανάσα" από το 1-1 με την κεφαλιά του Μπάλλα να σταματά στο δοκάρι στις καθυστερήσεις, φάση στην οποία όμως ο παίκτης των Περιστεριωτών ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Η Ένωση κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το φινάλε και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη "μάχη" του πρωταθλήματος.

MVP

Μπήκε κι άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο λόγος φυσικά για τον Μακόλεϊ Κρισάντους ο οποίος πέρασε στο ματς στο 79' και τρία λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Μπορεί να ήταν τυχερός, όμως το όνομά του γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ.

Αδύναμος Κρίκος

Είχε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Ατρομήτου ο Κυριάκος Κιβρακίδης. Ο νεαρός μπακ ανέβαινε ψηλά και δημιουργούσε κενό στην άμυνά του. Η ΑΕΚ το εντόπισε και από την αρχή του ματς έκανε συνεχώς επιθέσεις από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Σχόλιο

O Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ όμως και πάλι η ομάδα του Δέλλα βρήκε τρόπο να πάρει τη νίκη. Όπως έγινε και στη Βέροια την προηγούμενη αγωνιστική. Δείχνει πως έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα, αν και είναι νωρίς για μεγάλα λόγια. Από την άλλη οι Περιστεριώτες φαίνεται πως δεν μπορούν να συνέλθουν. Η ομάδα συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες και πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά. Ο Γρηγορίου όπως όλα δείχνουν μετράει μέρες στον πάγκο του Ατρομήτου...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Μάνταλος, Γιόχανσον, Βάργκας (79' Κρισάντους), Πλάτέλλας (60' Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (88' Κορδέρο), Αραβίδης

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι (83΄Λε Ταλέκ), Ουσέρο (69' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (79' Μπρίτο)

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή