Κωνσταντοπούλου: Δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές, Βούτσης: Ο λαός αποφάσισε

Κωνσταντοπούλου: Δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές, Βούτσης: Ο λαός αποφάσισε
eurokinissi

Δεν έλειψαν τα αιχμηρά σχόλια κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής της Προεδρίας της Βουλής, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Βούτση. Αν και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής δεν φάνηκε διατεθειμμένος να απαντήσει στα σχόλια.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά «κύριε Πρόεδρε σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας την τιμή να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω ή να έχω υλοποιήσει όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκε στην εναρκτήρια ομιλίας μου» και συμπλήρωσε πως «αποτελεί ξεχωριστή τιμή ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. Σας παραδίδω το έργο της επιτροπής και των εργασιών της προηγούμενης περιόδου που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου παρέδωσε επίσης στον κ. Βούτση την έκθεση της ειδικής επιτροπής του ΓΛΚ για τις Γερμανικές οφειλές, την προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, καθώς επίσης και την πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

«Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης Μνημονίων και κατάλυσης της Δημοκρατικής λειτουργίας», ανέφερε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε: «Θα μας κρίνει η ιστορία».

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ανέφερε πως το σημαντικό ήταν πως ο λαός μας τρεις φορές εκλήθη να δώσει την πυξίδα σε δυνάμεις που θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά για να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων και υποστήριξε πως η Βουλή θα λάβει υπ' όψιν όλα τα τεκμήρια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Δεν θα ήθελα με αφορμή της σημερινής μας συνάντησης να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «κρινόμαστε καθημερινά από το λαό μας και από την ιστορία».

Δείτε το βίντεο:

Δημοφιλή