ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2015 18:33 EEST | Updated 04/10/2015 18:35 EEST

Πρωτιά των κεντροδεξιών κομμάτων στην Πορτογαλία δείχνει το exit poll

Bloomberg via Getty Images
A poster for the national election sits on lockers in a public school used as a polling station during the Portuguese election, in Massama near Lisbon, Portugal, on Sunday, Oct. 4, 2015. Portuguese voters are casting their ballots Sunday in the first general election since 2011, with polls signaling the government that led the nation out of an international bailout may be re-elected. Photographer: Paulo Duarte/Bloomberg via Getty Images

Ο κεντρο-δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Πορτογαλίας είναι ο νικητής των εκλογών εξασφαλίζοντας το 36,4% έως 43% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές ακολουθούν με 29,5% έως 35%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.

Δύο από τα exit poll, από το Catolica University για το RTP και από το Intercampus/TVI, δείχνουν ότι ο κυβερνών συνασπισμός θα εξασφαλίσει 116 έως 118 έδρας στο 230μελές κοινοβούλιο, ενώ άλλο exit poll δείχνει ένα μάξιμουμ 108 εδρών.

Περίπου τα ίδια αποτελέσματα έδιναν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν ανοίξουν οι κάλπες αφού είχει διαφανεί πως νικητές θα ήταν οι κεντροδεξιές δυνάμεις που έχουν σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό αλλά όπως φαίνεται αυτός δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που διεξάγονται μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το μνημόνιο. Ωστόσο, παρά τις βαθειές περικοπές στις δαπάνες και τις υψηλότερες αυξήσεις στη φορολογία που μπορεί να θυμηθεί κανείς, οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνουν ότι οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν με την ίδια κυβέρνηση.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post