33χρονη Σουηδή βοηθά τους μετανάστες να βρουν εργασία στην χώρα της

33χρονη Σουηδή βοηθά τους μετανάστες να βρουν εργασία στην χώρα της
Twitter

Εμπνευσμένη από τις δυσκολίες που συνάντησε η οικογένεια του συντρόφου της όταν έφτασε στην Σουηδία από την Τουρκία, εκείνη ίδρυσε το «Mitt Liv» (Η Ζωή μου), μια κοινωνική επιχείρηση που από το 2008 στηρίζει τους ξένους που καταφτάνουν στην Σουηδία.

«Η Σουηδία είναι ένα μέρος με δύο πόρτες. Η πρώτη είναι η πόρτα των συνόρων: αυτή είναι ανοιχτή. Η δεύτερη είναι η πόρτα της αγοράς εργασίας και αυτή είναι κλειστή», δήλωσε.

Η Appelgren χωρίζει τους μετανάστες σε ομάδες των δύο, οι οποίοι στην συνέχεια απευθύνονται σε κάποιον μέντορα που τους δίνει συμβουλές για τα βιογραφικά, τις συνεντεύξεις εργασίας και τα ήθη της Σουηδίας. Η ίδια δεν ζητά χρήματα από τους μετανάστες, αλλά λαμβάνει χρήματα από μεγάλες εταιρείες. Αυτό βοήθησε την επιχείρηση να μεγαλώσει και πλέον εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους. Όταν είχε ξεκινήσει το 2008, οι μετανάστες τους οποίους βοηθούσε ήταν μόλις 40.

Στόχος της Appelgren είναι να ανοίξει περισσότερα γραφεία. Μέχρι στιγμής παραρτήματα της Mitt Liv υπάρχουν στην Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ, το Μάλμο, το Λινκόπινγκ και το Νορκόπινγκ.

Δημοφιλή