Φυλακισμένοι σε διαμέρισμα Αφγανού διακινητή εντοπίστηκαν 34 μετανάστες

Φυλακισμένοι σε διαμέρισμα Αφγανού διακινητή εντοπίστηκαν 34 μετανάστες
Sooc

Φυλακισμένοι σε διαμέρισμα-«κελί» στην πλατεία Βικτωρίας κρατούνταν 34 μετανάστες από 34χρονο Αφγανό, μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών το σπίτι-«φυλακή», απελευθέρωσαν τους πρόσφυγες –ανάμεσά τους 12 παιδάκια και πέντε γυναίκες- και συνέλαβαν τον Αφγανό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μήνες ο 34χρονος ήταν το μέλος του κυκλώματος που έβρισκε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας για να μείνουν οι μετανάστες που έφταναν από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά. Αυτό έκανε και με τους 34 ανθρώπους που απελευθερώθηκαν, οι οποίοι μόλις είχαν αφιχθεί με πλοίο στην Αθήνα.

Η σύλληψή του έγινε στις 3 Οκτωβρίου στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ αναζητούνται τέσσερις Αφγανοί συνεργοί του και ένας Αιγύπτιος, μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Ο 34χρονος Αφγανός και οι συνεργοί του παρέλαβαν τους 34 μετανάστες μόλις έφτασαν από τη Μυτιλήνη. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος συλληφθείς αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην Πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για την διαμονή τους, ειδάλλως δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Πέραν της παροχής καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο HAWALLA).

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των -1.720- ευρώ
  • Δύο (2) τηλεφωνικές συσκευές
  • Ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ
  • Μία (1) κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών
  • Αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή