Εκλογές ΝΔ: Πέντε θεματικές συνδιασκέψεις προτείνει ο Τζιτζικώστας που θα τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι

Εκλογές ΝΔ: Πέντε θεματικές συνδιασκέψεις προτείνει ο Τζιτζικώστας που θα τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι
Sooc

Πρόταση για τη διευκόλυνση των μελών και φίλων της ΝΔ, ώστε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας προτείνει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι.

Τα βασικά θέματα είναι τα εξής:

  • Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα,
  • Κοινωνική Συνοχή,
  • Νέους και την Ανεργία,
  • Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και
  • Τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

«Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας ότι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την παράταξή μας αλλά και τη χώρα, προτείνουμε επιπλέον τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι». Και συνεχίζει «η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία. Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζιτζικώστα - Μεϊμαράκη

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας είχαν το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, είχαν τον εξής διάλογο:

Απ. Τζιτζικώστας: Βαγγέλη, καλησπέρα.

Πολύ καλή η πρότασή σου για να συζητήσουμε όλοι μαζί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι πράγματι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι στη διάθεσή σου ακόμα και σήμερα το βράδυ να έρθω στη διευρυμένη σύσκεψη, ή αύριο, ή όποτε μου πεις για ΚΟ.

Σήμερα, κλείσαμε στόματα σε όσους αμφισβητούν την ενότητα της ΝΔ.

Βαγγέλης Μεϊμαρακης: Απόστολε, σε ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να πάμε. Θα σε ενημερώσω ανάλογα και με τις εξελίξεις για την ΚΟ.

Δημοφιλή