Με μειωμένες τιμές εισιτηρίων και σημαντικές προσφορές για όλους ξεκινά η νέα θεατρική σεζόν

Με μειωμένες τιμές εισιτηρίων και σημαντικές προσφορές για όλους ξεκινά η νέα θεατρική σεζόν
Getty Images/Flickr RF

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι έτυχε να περάσουν έξω από τους δρόμους γύρω από τα δύο κτήρια του Θεάτρου Τέχνης, από τη Φρυνίχου και τη Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι την Πεσμαζόγλου και την Πανεπιστημίου, έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς φαινομένου. Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά σε τεράστιες ουρές που περικύκλωναν ολόκληρα τετράγωνα. Και είναι αυτό φαινόμενο, πόσο δε πρωτότυπο; Ναι, καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν περίμεναν στην ουρά για κάποιο χαρτί της εφορίας, για ΚΤΕΟ ή για κάποια άλλη δουλειά, γραφειοκρατικής φύσης. Περίμεναν για να προμηθευτούν μερικά εισιτήρια θεάτρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Θέατρο Τέχνης ανακοίνωσε πως, μόνο για εκείνη την Τετάρτη του μήνα, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να αγοράσουν 2 εισιτήρια για κάθε θεατρική παράσταση της νέας σεζόν, για όποια ημέρα ήθελαν, με μόλις 3€ ανά εισιτήριο. Σίγουρα όμως κανείς δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση. «Μια απρόσμενη ανταπόκριση, δίχως προηγούμενο, ενδεικτική της αγάπης του κόσμου για το θέατρο, παρά το δύσκολο των ημερών μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε αργότερα στο site του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφεραν να εξυπηρετηθούν 3.500 θεατές και στις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της τεράστιας, ανυπολόγιστης ζήτησης.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όσες και όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήρια, παρότι παρέμειναν επί ώρες στις αυτοσχέδιες ουρές που στήθηκαν από τον κόσμο έξω από το Θέατρο. Το Θέατρο Τέχνης, πιστό στις αρχές του Καρόλου Κουν για ένα θέατρο ανοιχτό προς το κοινό, διατηρεί σε όλη τη θεατρική χρονιά χαμηλές τιμές εισιτηρίων και δημιουργεί τακτικά ειδικές προσφορές, παρέχοντας συνειδητά πρόσβαση στον πολιτισμό για κάθε κοινωνική κατηγορία», αναφέρει η ανακοίνωση του θεάτρου.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες, όμως, έχουν πάρει κι άλλα θέατρα της Αθήνας, προσπαθώντας να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στο φιλότεχνο κοινό, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής.

Πιο αναλυτικά:

Το Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι), το οποίο φέτος διανύει την τρίτη περίοδο της λειτουργίας του, κατανοώντας τους πολύ δύσκολους καιρούς, προσφέρει τις παραστάσεις της νέας θεατρικής σεζόν με ειδική προσφορά εισιτηρίου 3€. Μπορείτε να επιλέξετε όσες παραστάσεις επιθυμείτε, με ελεύθερη επιλογή ημερομηνίας και ώρας. Η προσφορά ισχύει μόνο για τις ημέρες: Τρίτη 6 Οκτωβρίου (11πμ-2μμ και 5μμ-10μμ) και Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (11πμ-2μμ και 5μμ-10μμ).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 210 3464380 και 210 3617934.

Το Εθνικό Θέατρο (Αγ. Κωνσταντίνου 22) καθιερώνει νέα τιμολογιακή πολιτική και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα έως 28 ετών να παρακολουθήσουν όλες τις παραγωγές που ανεβάζει με γενική είσοδο 10€. Επίσης θα υπάρχουν νέες, χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων, οι οποίες ορίζονται ως εξής:

Στην Κεντρική Σκηνή ο Α' εξώστης από 18€ γίνεται 15€.

Το εισιτήριο για τους 65 ετών και άνω, από 13€ πέφτει στα 10€.

Η γενική είσοδος για την Πειραματική Σκηνή θα είναι 10€.

Επίσης καθιερώνεται το οικογενειακό εισιτήριο το οποίο θα διαμορφώνεται στα 40€ για 2 ενήλικες και 1 παιδί, στα 50€ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά και στα 55€ για 2 ενήλικες και 3 παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 5288100.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107) θα προσφέρει περισσότερες θέσεις των 7€ στη ζώνη της ΤετARTης, καθώς και περισσότερες θέσεις ανέργων. Θα παρέχονται επίσης μειωμένα εισιτήρια σε όλες τις ζώνες ενώ από φέτος εγκαινιάζεται νέο εισιτήριο για παρέες στη Στέγη, όπου θα υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις τόσο για μικρές παρέες από 5 έως 9 άτομα, όσο και για μεγαλύτερες παρέες από 10 άτομα και πάνω.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 900 5800.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) συνεχίζει τις μειωμένες τιμές εισιτηρίων για άλλη μια σεζόν, καθώς και τις ειδικές προσφορές για φοιτητές, νέους και παιδιά από 8 έως 25 ετών, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να προμηθεύονται σε φοιτητικές τιμές τα αδιάθετα εισιτήρια παραστάσεων σε όλες τις ζώνες την ημέρα της παράστασης. Θα υπάρχουν δωρεάν εισιτήρια για Σχολεία εκτός Αθηνών για τα Κυριακάτικα Πρωινά και άλλες επιλεγμένες παραστάσεις καθώς και ειδικές τιμές για πολύτεκνους και άτομα της τρίτης ηλικίας (άνω των 65 ετών), σε όλες τις παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση την όπερα, με εισιτήρια από 7€ έως 15€.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 7282333, 210 7282348 και 210 7282363.

Το Θέατρο Πόρτα (Λεωφ. Μεσογείων 59) προσφέρει σε 300 άτομα από ένα πάσο διαρκείας για όλες τις φετινές του παραγωγές (συνολικά 49), στη συμβολική τιμή των 50€.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 771 1333.

Το Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2, Κυψέλη) που ανεβάζει για τρίτη χρονιά από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου την κωμωδία, «Μου λες αλήθεια;» με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Τάκη Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα και Νικολέτα Κοτσαηλίδου, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου συνεχίζει και τη φετινή σεζόν τη φιλοξενία 30 ανέργων την ημέρα για όλες τις παραστάσεις, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8831068.

Το Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο) ανακοίνωσε πως όσοι θεατές προαγοράσουν τα εισιτήριά τους για τις προσεχείς παραγωγές του μέχρι την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, η τιμή πώλησης θα είναι 5€.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2105231131

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7, Αθήνα) προσφέρει το εισιτήριο για κάθε παράσταση που θα αγοραστεί μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας, στην τιμή των 10€. Υπάρχουν και φέτος ειδικά εισιτήρια για ανέργους, ενώ οι τιμές των παραστάσεων είναι πιο φθηνές από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 21 0921 2900

Πήγαινε στην αρχική σελίδα