Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αλλάζει τα δεδομένα στην κούρσα της γαλαζιας διαδοχής

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αλλάζει τα δεδομένα στην κούρσα της γαλαζιας διαδοχής
Sooc

Λύση στα ανοιχτα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού στη ΝΔ καλείται να δώσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αρχής γενομένης απο τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες, με την διεξαγωγή του Μαραθωνίου στις 8 Νοέμβριου - με κλειστή την Αθήνα - να αποτελεί κομβική ημερομηνία για τις τελικές αποφάσεις και με δεδομένο οτι ειναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και 2ος γύρος επαναληπτικών εκλογών.

Στο θέμα αυτο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ήταν ο μόνος που ζητούσε διαδικασίες-εξπρές μέχρι τις 25 Οκτωβρίου φαίνεται πως αναθεωρεί τα αρχικά του σχέδια και συντάσσεται με την άποψη Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα που από την αρχή της μάχης διαδοχής είχαν προτείνει οι εκλογές να γίνουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η στροφή του νυν προέδρου του κόμματος υποκρύπτει μια κίνηση τακτικής αφου - σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του - εκτιμάται ότι από την μάχη της Βουλής που μόλις ξεκίνησε και θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με αιχμή το Μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, θα κερδίσει σημαντικούς πόντους απέναντι στον Αλέξη Τσιπρα και άρα, πολιτικό προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε, η κίνηση του να καλέσει στο ίδιο τραπέζι Κυριάκο Μητσοτακη και Άδωνι Γεωργιάδη για να συντονίσουν τον βηματισμό τους εντός της Βουλής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιχειρώντας ουσιαστικά ο ιδιος να εμφανιστεί εγγυητής της ενότητας.

Τυχαία δεν ήταν επίσης η κίνηση του να καλέσει στο τηλέφωνο τον Αποστολο Τζιτζικωστα και να τον καλέσει να δώσει το παρών στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις της ΝΔ και μαζί με τους άλλους υποψήφιους να πάνε όλοι μαζί στις Βρυξελλες και να εκπροσωπήσουν τη ΝΔ στη Συνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο διάλογος ανάμεσα στους δυο άνδρες ειναι χαρακτηριστικός:

Τζιτζικώστας: «Βαγγέλη, ειναι πολύ καλή η πρότασή σου για να συζητήσουμε όλοι μαζί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι πράγματι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι στη διάθεσή σου ακόμα και σήμερα το βράδυ να έρθω στη διευρυμένη σύσκεψη, ή αύριο, ή όποτε μου πεις για ΚΟ. Σήμερα, κλείσαμε στόματα σε όσους αμφισβητούν την ενότητα της ΝΔ.

Μεϊμαρακης: «Απόστολε, σε ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να πάμε. Θα σε ενημερώσω ανάλογα και με τις εξελίξεις για την ΚΟ».

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες αλλα και στο κόστος της εκλογικής διαδικασίας που αναδεικνύεται σε μεγάλο βραχνά.

Για την ώρα αγκάθι αποτελεί το αντίτιμο που θα κληθεί να πληρώσει οποίος πολίτης επιθυμεί να ψηφίσει χωρίς να ειναι ηδη μέλος του κόμματος, αφού σε αυτή την περίπτωση προτείνεται αντί για τα δυο ευρώ - που ειναι η συμμέτοχη για τα εγγεγραμμένα μέλη - να πληρώσουν πολύ περισσοτερο απο 10 ή ακομα και 20 ευρώ...

Στην απογευματινή συνεδρίαση θα αποφασισθεί και ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν, με δεδομένο οτι το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο.

Δημοφιλή