Αυτά είναι τα φυτά που είναι σχεδόν απίθανο να «σκοτώσετε»

Αυτά είναι τα φυτά που είναι σχεδόν απίθανο να «σκοτώσετε»
Himi seaside botanical garden,
sot via Getty Images
Himi seaside botanical garden,

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κρατήσουν ζωντανή μία γλάστρα για πάνω από μία εβδομάδα; Υπάρχει και για εσάς ελπίδα! Η Tovah Martin, κηπουρός και συγγραφέας του βιβλίου «The Indestructible Houseplant: 200 Beautiful Plants That Everyone Can Grow», αναφέρει ότι υπάρχουν μερικά όμορφα φυτά που απαιτούν μόνο λίγη από την προσοχή σας.

Η ίδια αναφέρει ότι αν και το φως είναι σημαντικός παράγοντας για το που θα τοποθετήσετε ένα φυτό στο σπίτι σας, η διάρκεια ζωής του εξαρτάται τελικά από τα συναισθήματα που έχετε για αυτό. Διαβάστε ποιο είναι το ιδανικό φυτό για εσάς.

Εάν δεν είστε στο σπίτι πολλές ώρες

Αν το φυτό θα μένει πολύ ώρα μόνο του καλό θα ήταν να μην αγοράσετε κάποιο που χρειάζεται πολύ νερό. Υπάρχουν τα λεγόμενα «φυτά του αέρα» που χρειάζονται πότισμα μία φορά την εβδομάδα.

Τι να προτιμήσετε: Tillandsia xerographica, Vriesia fenestralis, Cryptanthus sp.

Εάν δεν έχετε πολύ φως

Το φυτό Zamioculcas zamiifolia είναι το τέλειο για εσάς, αφού όπως λέει και η ειδικός «μπορεί να ζήσει ακόμα και στην ντουλάπα και αν ξεχάσετε να το ποτίσετε και καμιά φορά, δεν θα σας κρατήσει και κακία».

Εάν σας αρέσουν τα λουλούδια

Αν θέλετε χρώμα στο σπίτι σας, αλλά βρίσκετε ότι τα λουλούδια είναι πολύ ντελικάτα για εσάς, προτιμήστε να αγοράσετε αφρικανικές βιολέτες.

Εάν δεν σας αρέσουν τα λουλούδια

Το φυτό δράκαινα όχι όμορφα φύλλα σε διαφορετικά χρώματα, αλλά δεν ανθίζει ποτέ. Επιπλέον, δεν χρειάζεται και τόσο πολύ πότισμα.

Εάν σας πιάνει μελαγχολία τον χειμώνα

Η Martin αναφέρει ότι μία ορχιδέα είναι ικανή να σας φτιάξει τη διάθεση. Πολλοί είναι εκείνοι που τρομάζουν με την λέξη «ορχιδέα», αλλά υπάρχει ένα είδος ορχιδέας που ονομάζεται lady slipper που δεν είναι τόσο ευαίσθητη όσο οι υπόλοιπες. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ορχιδέες η συγκεκριμένη φυτρώνει στο έδαφος, γεγονός που την καθιστά πιο ανθεκτική.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.