ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2015 06:11 EEST | Updated 07/10/2015 06:12 EEST

Γεωργιάδης εναντίον Τζιτζικώστα και Μεϊμαράκη: Οι ηγέτες δεν νικούν κρυπτόμενοι. Δεν έπρεπε να στηρίξουμε τον Τσίπρα

Sooc

Αιχμές εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στον περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας, είπε ότι όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος».Κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα, όπως τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Είπε μάλιστα πως θα αρχίσει τη δική του προεκλογική περιοδεία από τις Σκουριές, για να συμπαρασταθεί στους μεταλλωρύχους αλλά και για να δείξει τη στήριξη του στις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά στη νίκη του Μ. Αλεξάνδρου στη μάχη των Γαυγαμήλων, σημειώνοντας ότι ένας ηγέτης «δεν νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».

Όσον αφορά στον κ. Μεϊμαράκη, επέκρινε την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την όλη προεκλογική στρατηγική του κόμματος. Εκτίμησε πως με τις κινήσεις που έγιναν η Συγγρού επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί την ευθύνη του για την ψήφιση του νέου Μνημονίου και να μετατρέψει τις εκλογές σε διαγωνισμό δημοφιλίας.

Αντίθετα, υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας πως οι δημοσιονομικές επιτυχίες της περιόδου 2012-14 αναγνωρίζονται πιο και από τον κ. Τσίπρα στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

«Πρέπει να είναι υπερήφανος ο νεοδημοκράτης για την κυβέρνησή του, για αυτά που κάναμε», είπε προς τους πολίτες.Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε βέβαιος ότι η εσωκομματική εκλογή δεν θα προκαλέσει τη διάσπαση της ΝΔ, εκτιμώντας δε ότι η παράταξη θα βγει δυνατότερη και πιο ενωμένη από την εκλογική διαδικασία.

Τόνισε δε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η ΝΔ είναι και θα παραμένει ένα κεντροδεξιό κόμμα, πιστό στις θέσεις που καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post