ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2015 08:00 EEST | Updated 07/10/2015 08:01 EEST

Ρουμάνοι ιερείς πίσω από την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου: Άνοιξε την προθήκη με νυχοκόπτη

ΕΛΑΣ

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από Ρουμάνους ιερείς βρίσκεται πίσω από την κλοπή του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση 4 Ρουμάνους ιερείς, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης επισκέφθηκαν με τουριστικό λεωφορείο τη Μονή, παριστάνοντας τα μέλη γκρουπ προσκυνητών.

Κατά την ξενάγησή τους στο μοναστήρι και συγκεκριμένα στον χώρο που εκτίθενται τα λείψανα, ο ένας από τους τέσσερις, 21 ετών, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Μονής, κατάφερε με τη χρήση νυχοκόπτη να παραβιάσει την προθήκη όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο της αριστερής χείρας του Αγίου Χαραλάμπου. Στη συνέχεια το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε μέσα στα ράσα και κατόπιν αποχώρησαν όλοι μαζί προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου, όπου περίμεναν ακόμα 56 Ρουμάνοι προσκυνητές που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση. Λίγες ώρες αργότερα η κλοπή καταγγέλθηκε στην αστυνομία, που ακινητοποίησε το λεωφορείο με τους Ρουμάνους στην εθνική οδό, εντόπισε μετά από έρευνα στο λεωφορείο τους δράστες και τους συνέλαβε.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών πρόλαβαν να πετάξουν το λείψανο σε θάμνο που βρισκόταν κοντά σε λεωφορείο, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Sponsored Box