Έλενα Περδικομάτη: Η Ελληνίδα make up artist που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό

Έλενα Περδικομάτη: Η Ελληνίδα make up artist που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό
ladylike

Όλα ξεκίνησαν από τη φωτογράφιση του Marilyn Manson στο περιοδικό Paper. Σε κάποιο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της εκπομπής που κάνω στο ραδιόφωνο, στην αρχική μου σελίδα εμφανίστηκε το "αγόρι μου", όπως τον αποκαλώ, ο Marilyn.

Καθώς έκανα scroll το ποντίκι για να δω τα όσα δήλωσε αλλά και τις φωτογραφίες, μου έκανε εντύπωση το μακιγιάζ του. Όχι, ότι είχε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, αλλά ήταν τόσο προσεγμένο και άψογα τοποθετημένο στο πρόσωπό του, που δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από τις φωτογραφίες.

Μαζί του, μάλιστα, είχε φωτογραφηθεί και ο μπαμπάς του, επίσης μακιγιαρισμένος στο ύφος του Marilyn Manson. Έψαξα να δω τα credits και ποια ''κρύβεται'' πίσω από το μακιγιάζ των δύο ανδρών και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως επρόκειτο για Ελληνίδα.

Ο λόγος για την Έλενα Περδικομάτη, η οποία μετά την επιτυχία της στην Ελλάδα, συνεχίζει την καριέρα της στο εξωτέρικο με πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές συνεργασίες.

Μπορεί να βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, Νέα Υόρκη, αλλά η Έλενα με μεγάλη προθυμία μίλησε στο Ladylike για την καριέρα της στην Ελλάδα, τις συνεργασίες της, τη ζωή της στο εξωτερικό ενώ δεν παρέλειψε να μας δώσει make up tips!

Τι σε έκανε να αποφασίσεις να αφήσεις την όμορφη Κέρκυρα και να σπουδάσεις μακιγιάζ;

Παρόλο που η Κέρκυρα είναι ένα όμορφο νησί, το πάθος μου ήταν πάντα το μακιγιάζ για αυτό ταξίδεψα στην Αθήνα για να σπουδάσω και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Γνωρίζουμε ότι ήσουν make up artist της Τάμτα. Ποια τρικ της έμαθες πάνω στο μακιγιάζ;

Με την αγαπημένη μου Τάμτα, έχουμε κάνει τόσα πολλά μακιγιάζ και έχω πειραματιστεί τόσο πολύ που είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι. Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο ήταν να φροντίζει το δέρμα της και να αναδεικνύει την φυσική της ομορφιά.

Με ποιους άλλους Έλληνες διάσημους έχεις συνεργαστεί;

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς διάσημους Έλληνες, όπως η Θέμις Μπαζάκα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος, η Καρυοφύλλια Καραμπέτη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Θάλεια Ματίκα, Δήμητρα Ματσούκα, Μάνος Γαβράς, Γιώργος Χωραφάς και πολλοί άλλοι.

Πότε και γιατί αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;

Το 2009 είχα μια συνεργασία με την Αμερικανική ομάδα που ταξιδέψαμε σε αρκετά μέρη στον κόσμο. Είχα μια καταπληκτική εμπειρία μαζί τους έτσι ώστε μου άνοιξε τα μάτια προς όλους τους ορίζοντες.

Πώς είναι η ζωή εκεί;

Στη Νέα Υόρκη είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Είναι πανέμορφη αλλά και πολύ δύσκολη. Δεν έχω κανένα παράπονο γιατί μου έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και αξίζει η κάθε προσπάθειά μου.

Ποιες είναι οι διαφορές του να εργάζεσαι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Υπάρχουν αρκετές φορές σίγουρα αλλά ανεξάρτητα από το που βρίσκετε κανείς, πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πράγματα είναι να δουλεύεις σκληρά και να διατηρείς μια επαγγελματική στάση.

Με ποιους διάσημους της διεθνούς showbiz έχεις συνεργαστεί;

Έχω την τύχη να συνεργαστώ με ένα ευρύ φάσμα ταλέντων όπως ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, σχεδιαστές και μοντέλα, όπως Marylin Manson, Run DMC, Bree Blair, Oliver Theyskens και πολλούς άλλους. Είναι συνεργάσιμοι και επαγγελματίες.

Ποια celebrity επικροτείς για τις επιλογές της στο μακιγιάζ;

Θαυμάζω πολύ την Kate Blanchett. Διαθέτει κομψότητα και δημιουργεί ένα διαχρονικό look.

Ποια διάσημη θέλεις πολύ να μακιγιάρεις;

Μου αρέσουν οι ισχυρές και δυνατές γυναίκες που έχουν σαν κοινό στοιχείο την αυτοπεποίθησή τους όπως η Meryl Streep, Kate Blanchett Kai Charlize Theron.

Πρόσφατα συνεργάστηκες με τον Marilyn Manson, πώς ήταν σαν συνεργάτης;

Δουλεύοντας με τέτοιες προσωπικότητες όπως ο Marylin Manson και ο Terry Richardson για το Paper απέκτησα μια θαυμάσια και εμπευσμένη εμπειρία. Και οι δυο είναι απίστευτα ταλαντούχοι και χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους.

Η πορεία σου στο χώρο τι σε έχει μάθει;

Είμαι πολύ τυχερή στην καριέρα μου μέχρι τώρα και νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και να κυνηγάω τους στόχους μου.

Τι θα συμβούλευες τις Ελληνίδες να προσέξουν στο μακιγιάζ τους;

Να κρατήσουν όσο πιο minimum γίνεται το μακιγιάζ τους. Υγιές και λαμπερό δέρμα είναι η καλύτερη θεραπεία ομορφιάς!

Μπορείς να μας δώσεις 5 tips για το καθημερινό μας make up;

Περιποίηση του δέρματος

Κατάλληλο χρώμα στα χείλη

Μακριές υγιείς βλεφαρίδες

Highlighter για να τονίσουν τη φυσική δομή το προσώπου (ζυγωματικά)

Λεπτό eyeliner για να είναι τονισμένο το βλέμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ

Της Ιωάννα Μαμάη

Πηγή: Ladylike