Υπό το κράτος του φόβου το Ισραήλ καθώς οι επιθέσεις με μαχαίρια συνεχίζονται.

Υπό το κράτος του φόβου το Ισραήλ καθώς οι επιθέσεις με μαχαίρια συνεχίζονται

Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος Ισραηλινών με τους Παλαιστίνιους δράστες να επιλέγουν τη μέθοδο του μαχαιρώματος των θυμάτων, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει κερδίσει έδαφος. Πρωταρχικός στόχος των δραστών των επιθέσεων, που δεν περιορίζονται πλέον στην περιοχή κοντά στην Πλατεία των Τεμένων, συνεχίζουν να αποτελούν οι στρατιώτες ενώ η κατάσταση κλιμακώνεσαι επικίνδυνα καθώς επιθέσεις καταγράφονται πλέον και στην άκρως εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, το Τελ Αβιβ και σε άλλες πολυσύχναστες πόλεις.

Ο δε ισραηλινός πρωθυπουργός, αναμένεται να παραχωρήσει και νέα συνέντευξη Τύπου μαζί με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας ενώ ήδη την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, δεν θα μεταβεί στο Βερολίνο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης- όπως αναέφει η ειδησεογραφική ιστοσλίδα ynetnews σημειώθηκαν τέσσερις τέτοιου είδους επιθέσεις και συνολικά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Στην επίθεση στο Κυργιάτ Αρμπά, κοντά στη Δυτική Όχθη, το θύμα ήταν ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα από μαχαίρι, ο δε δράστης κατάφερε να διαφύγει και εκτιμάται πως πλέον βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Χεβρώνας. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως είναι πιθανό το θύμα να δέχθηκε επίθεση στη Χεβρώνα και και να κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του μέχρι το Κυργιάτ Αρμπά.

Λίγο νωρίτερα ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε ελαφρά τέσσερα άτομα στο Τελ Αβίβ ενώ ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά άνδρα της πολεμικής αεροπορίας που βρέθηκε στο σημείο. Η δε επίθεση, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, έγινε με κατσαβίδι. Λίγη ώρα αργότερα, ο ένστολος δήλωσε: «Είδα τον δράση να επιτίθεται και να μαχαιρώνει μια γυναίκα στρατιώτη. Βγήκα από το αυτοκίνητο, έτρεξε προς το μέρος τους και τον εξουδετέρωσα από κοντινή απόσταση. Ήμουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή».

Σοβαρά τραυματισμένος όμως είναι και ένας 20χρονος που δέχθηκε επίθεση στην Αφούλα όπου την Τετάρτη, είχε επίσης πέσει θύμα ανάλογης επίθεση ένας νεαρός στρατιώτης.

Δημοφιλή