Ο λόγος που δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο διαδίκτυο την κάρτα επιβίβασής σας

Ο λόγος που δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο διαδίκτυο την κάρτα επιβίβασής σας
Alamy

Εάν σας αρέσει να δημοσιεύετε φωτογραφίες από την κάρτα επιβίβασής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή είστε πολύ χαρούμενοι που φεύγετε για ταξίδι ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

Ο λόγος δεν είναι ότι θα κάνετε τους φίλους σας να ζηλέψουν που πάτε ταξίδι αναψυχής, αλλά το γεγονός ότι η κάρτα επιβίβασης περιέχει πάρα πολλά προσωπικά σας δεδομένα.

Όπως αναφέρει ο τεχνικός ασφαλείας, Brian Krebs, εκτός από το ονοματεπώνυμό σας, το barcode (γραμμωτός κώδικας) που βρίσκεται πάνω κάρτα επιβίβασης, περιέχει την χώρα προέλευσης του επιβάτη, τον προορισμό του, καθώς και τον αριθμό που δείχνει τις τακτικές πτήσεις του επιβάτη. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από ένα εργαλείο ανάγνωσης του κωδικού αυτού (τέτοια εργαλεία υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο), κάποιος μπορεί να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες πανεύκολα.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον λογαριασμό του επιβάτη, ακόμα και να το αλλάξει τον προγραμματισμό των πτήσεών του.

Εάν θέλετε λοιπόν, να κάνετε τους φίλους σας να ζηλέψουν επειδή ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε σε έναν εξωτικό προορισμό, βρείτε κάποιον άλλον τρόπο για να το κάνετε.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή