«Φώτα, κάμερες, πάμε!»: Το παρασκήνιο για το γαλάζιο ντιμπέιτ

«Φώτα, κάμερες, πάμε!»: Το παρασκήνιο για το γαλάζιο ντιμπέιτ
Eurokinissi

Το στούντιο υπάρχει, τα σκηνικά είναι ήδη έτοιμα, το μόνο που απομένει είναι οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία στη ΝΔ να πουν το τελικό ναι και οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ είναι έτοιμοι να κουμπώσουν τις κάμερες, να ρυθμίσουν τα φώτα και να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια τηλεμαχία ανάμεσα όχι σε πολιτικούς αρχηγούς διαφορετικών κομμάτων, αλλά ανάμεσα σε στελέχη του ίδιου κόμματος που διεκδικούν το ίδιο πόστο.

Ήδη, στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαρακη, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα βρίσκεται η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με την οποία τούς γνωστοποιεί ότι τα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται στη διάθεσή τους για ένα ντιμπέιτ σε απευθείας μετάδοση, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί στους τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ και από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Καταρχήν θετικοί εμφανίζονται οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας αν και ακόμα υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά που πρέπει πρωτίστως να διευθετηθούν, όπως το κύριο και βασικό που αφορά στην ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία.

Πρώτοι ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσαν θετική απάντηση χωρίς μάλιστα να βάλουν όρους και προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του «γαλάζιου» ντιμπέιτ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι άλλοι δυο υποψήφιοι πρόεδροι Βαγγέλης Μεϊμαρακης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για το θέμα αυτό, συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη εξηγούσαν πάντως ότι το τελικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα διεξαχθεί η τηλεμαχία θα πρέπει να συζητηθεί αρχικά μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων και τις τελικές αποφάσεις να τις λάβει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος.

Σε επίπεδο τακτικής μάλιστα τα επιτελεία θεωρούν ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μια τηλεοπτική αναμέτρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να περάσουν το μήνυμα τους για το πως οραματίζονται την επόμενη μέρα στη ΝΔ, αλλά και για να δώσουν ώθηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Το απόγευμα μπαίνει δυναμικά στην κούρσα της διαδοχής και ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο στην Αθήνα, ενώ αύριο Παρασκευή μεταβαίνει στην Πάτρα για την πρώτη του προεκλογική ομιλία.

Έως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιήσει η ΚΕΦΕ την ημερομηνία και τη διαδικασία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, με την εταιρίας που θα αναλάβει την εκλογική βραδιά.

Δημοφιλή