Αλήθειες και ψέματα για Φορτούνη

Αλήθειες και ψέματα για Φορτούνη
Sport24gr

Η γνωστή ελληνική... παραφιλολογία έκανε την εμφάνισή της και σε σχέση με την αντιμετώπιση του φαινομένου "Κώστας Φορτούνης". Είναι γεγονός ότι γύρω από τον νεαρό μέσο του Ολυμπιακού έχει στηθεί "χορός δημοσιευμάτων" που αφορούν τόσο στην ηγετική προσωπικότητα που καταδεικνύει πλέον στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην πιθανότητα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να τον περιλαμβάνουν στην μεταγραφική τους ατζέντα.

Άμεσα, λοιπόν, άρχισε η... γνωστή (νεοελληνική) ανησυχία: Μήπως τα μυαλά του Φορτούνη πάρουν αέρα; Μήπως... καταστραφεί και γενικά μήπως τελικά αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός; Όχι φυσικά γιατί θα ξεχάσει την μπάλα που ξέρει, αλλά γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστεί και να χάσει την προσήλωση που δείχνει στις υποχρεώσεις του μέχρι σήμερα, εκτιμώντας ότι έχει ήδη κατακτήσει τον στόχο του...

"Αυτά μπορεί να ισχύουν για τους άλλους άλλα όχι για τον Κώστα" απαντούν στον Ολυμπιακό όταν τους θέσεις αυτό το ζήτημα. Και το λένε με πλήρη συνείδηση, βασιζόμενοι σε 3 πολύ βασικά στοιχεία, που άπτονται της προσωπικότητας του ποδοσφαιριστή και του περιβάλλοντος του, αλλά και σε δεδομένα που ισχύουν μέχρι στιγμής στην υπόθεση του.

Η ψυχική ισορροπία του Φορτούνη θεωρείται "παράδειγμα" στον Πειραιά . "Το παιδί αυτό έχει μια εξαιρετική ωριμότητα για την ηλικία του" λένε οι πληροφορίες από του Ρέντη και για του λόγου το αληθές επισημαίνουν το γεγονός ότι είναι η επιτομή του αντιστάρ, τόσο στην αντιμετώπιση των όσων γράφονται για αυτόν, όσο και στο "lifestyle" του. Καμιά επίδειξη πλούτου στο ντύσιμο, στο αυτοκίνητο, στις καθημερινές του συνήθειες, σε βαθμό που πολλές φορές δεν ξεχωρίζεις τον Φορτούνη από έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή μικρομεσαίας ομάδας!

Η καθημερινή του εικόνα μάλιστα συνάδει και με την εποχή που ο Φορτούνης με τον μάνατζέρ του διαπραγματευόταν την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Παρά το ότι η συζήτηση είχε γίνει σε απόλυτο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον agent Πολ Κουτσολιάκο, δεν προσπάθησαν να το κάνουν "πλειοδοτικό", εκμεταλλευόμενοι τα υπαρκτά ενδιαφέροντα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Προσανατόλισαν την συζήτηση κατευθείαν στις απαιτήσεις που είχε ο παίχτης και εφόσον αυτές ικανοποιήθηκαν από τον Ολυμπιακό, τότε και υπέγραψαν.

Επίσης, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Φορτούνης έχει ένα "μέτριο" συμβόλαιο στους νταμπλούχους και σε καμία περίπτωση συμβόλαιο που προέκυψε από το τον "φόβο" μην “μας τον πάρουν οι άλλοι”. Παρότι όλοι γνωρίζουν ότι Βρυζας και Νταμπίζας έδιναν... γη και ύδωρ να τον εντάξουν στο δυναμικό των ομάδων που τότε διοικούσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φορτούνης δεν παίρνει πολύ περισσότερα χρήματα (για την ακρίβεια 20.000 ευρώ περισσότερα) από αυτά του Αυλωνίτη. Ο οποίος για παράδειγμα πήγε στο λιμάνι από τον Πανιώνιο και διεκδικήθηκε από την ΑΕΚ, που είχε κάνει το τρικ "Αχαρναϊκός” προκειμένου να τον πάρει...

Υπάρχει και κάτι άλλο που καθησυχάζει τον Ολυμπιακό μπροστά στον κίνδυνο να πάρουν τα μυαλά του Φορτούνη αέρα. Το γεγονός ότι ο νεαρός μέσος κάθε άλλο παρά... τρελαίνεται για το εξωτερικό. Είχε την εμπειρία, έζησε τον ... μύθο της καριέρας στο εξωτερικό, είδε όλες τις πτυχές αυτής της διαδικασίας γνωρίζοντας και την "σκοτεινή πλευρά" της. Η εμπειρία του στην Γερμανία δεν του άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η΄, καλύτερα, τον έχει κάνει να σκέφτεται ότι όταν είσαι στον Ολυμπιακό και στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν πολύ πιο περιορισμένα πράγματα να χαρείς συγκριτικά με την “ξενιτιά”.

Προφανώς και μια μεγάλη ομάδα, σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα ήταν το ιδανικό για τον Φορτούνη εφόσον αποφασίσει να ξαναπεράσει τα σύνορα, αλλά ως... εκεί. Τίποτα πιο... κάτω δεν πρόκειται να γίνει ελκυστικό για τον "Μίστερ 7" των «ερυθρόλευκων». Ακόμη και κάποια ενδιαφέροντα που προέκυψαν πέρσι, όταν ο Φορτούνης δεν τύγχανε της ίδιας αντιμετώπισης και εμπιστοσύνης από τους Μίτσελ (κυρίως) και Περέϊρα, ο νεαρός τα απέρριψε. Λέγοντας μάλιστα ότι προτιμά να παλέψει για να είναι πρώτος στον Ολυμπιακό, παρά να αναζητήσει και πάλι σε θολά νερά του εξωτερικού την δικαίωση.

Μόνο, λοιπόν, αν προκύψει μια πραγματική πρόκληση από κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και εφόσον αυτή δεν είναι απλά μια πρόταση από μάνατζερ (δικό του ή και άλλων που συνεργάζονται με τον Ολυμπιακό για τις... περήφανες πωλήσεις ) θα πει το "ναι". Ο Φορτούνης επιθυμεί να τον θέλουν κι όχι να τον πάρουν απλά και αυτό τον κάνει να πατά στην γη και να μην "πετάει" ακούγοντας για ομάδες τύπου Τότεναμ και Εβερτον.

Αλλά και στον Ολυμπιακό προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. "Και είκοσι εκατομμύρια να έρθουν αυτή τη στιγμή, δεν πωλείται" λένε στο λιμάνι, θεωρώντας ότι το κυριότερο που πρέπει να γίνει είναι η ανανέωση του συμβολαίου του. Ουσιαστικά η αναπροσαρμογή του, με τον Φορτούνη να φτάνει τα χρήματα του εν δυνάμει βασικού και αναντικατάστατου παίχτη του Ολυμπιακού. Και εκεί θα οριστεί και η ρήτρα μεταγραφής του, γεγονός που θα δείξει τις σκέψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για το ποσό που θέλει να πάρει σε περίπτωση που του φύγει ο πολυτιμότερος μέχρι σήμερα παίχτης της φετινής σεζόν.

Αν και δείχνει o πρόεδρος της ΠΑΕ να μην "καίγεται" να χάσει τον Φορτούνη, ο οποίος μοιάζει να είναι το στοίχημα-πρότζεκτ της πενταετίας για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας παίχτης δηλαδή που θα αναδειχθεί ηγέτης στους πρωταθλητές και κορυφαία προσωπικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στοίχημα που φαίνεται πως μπορεί να κερδηθεί....

ΥΓ 1. Κάτι ήξεραν στην Τότεναμ - πως δεν θα έπαιζε - και ματαίωσαν από προχθές το προγραμματισμένο ταξίδι σκάουτερ στο Μπέλφαστ για τον Φορτούνη. Αν ο διεθνής μέσος είναι έτοιμος, τότε άνθρωπος των «πετεινών» θα βρίσκεται την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να τον «τσεκάρει» κόντρα στην Ουγγαρία.

ΥΓ2. Ο Mίνο Ραϊόλα γνωρίζει- και μάλλον έχει ενημερώσει σχετικά- πως για τον Κώστα Φορτούνη υπάρχει ενδιαφέρον και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και στην πιάτσα των agents είναι γνωστό πως ο δαιμόνιος μεγαλοατζέντης έχει την... πολυτέλεια να "ασχολείται" με παίκτες του Ολυμπιακού ακόμη κι αν δεν πρόκειται για πελάτες του.

Πηγή: Sport24gr

Δημοφιλή