Γράμμα μηχανολόγου προς τις συμφοιτήτριές του: Δεν είμαστε ίσοι

Γράμμα μηχανολόγου προς τις συμφοιτήτριές του: Δεν είμαστε ίσοι
College students by a building
College students by a building
Goodshoot via Getty Images

Το γράμμα ενός φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Ουάσινγκτον προς τις συμφοιτήτριές του κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Jared Mauldin είχε παρατηρήσει ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να σπουδάσουν κάποια θετική ή τεχνολογική επιστήμη ήταν ελάχιστες, γεγονός που τον ενέπνευσε να αποστείλει ένα συγκινητικό γράμμα στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου του. Σε αυτό, ο Jared εξηγεί πως οι γυναίκες του Τμήματός του δεν είναι ίσες με τους άνδρες. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ ανώτερες από τον ίδιο, γιατί κατάφεραν να ξεπεράσουν μια σειρά από δυσκολίες πριν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

«Προς τις γυναίκες του Τμήματος Μηχανολογίας:

Την στιγμή που είναι πρόθεσή μου να σας αντιμετωπίζω σαν φίλους σε κάθε άλλη περίσταση, επιτρέψτε μου να σας πω ότι εγώ κι εσείς είμαστε πράγματι άνισοι.

Πράγματι, είμαστε στο ίδιο ακαδημαϊκό πρόγραμμα και ίσως να βγάζετε την ίδια βαθμολογία με εμένα, όμως μας κάνει αυτό ίσους;

Για παράδειγμα εδώ δεν μεγάλωσε σε ένα κόσμο που με απέτρεπε από το να ασχοληθώ με την επιστήμη.

Ούτε έζησα σε μια κοινωνία που μου έλεγε να μην τσαλακωθώ ή με αποκαλούσε αυταρχικό όταν παρουσίαζα ηγετικές ικανότητες.

Στο σχολείο ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα με απέρριπταν οι φίλοι μου για τα ενδιαφέροντά μου.

Δεν βομβαρδίστηκα με εικόνες και ατάκες που μου έλεγαν ότι η πραγματική αξία μου είναι η εικόνα μου και ότι πρέπει να απέχω από συγκεκριμένες δραστηριότητες γιατί ίσως νομίζουν ότι είναι ανδροπρεπής.

Δεν με αγνόησαν οι καθηγητές μου πιστεύοντας ότι ο λόγος που δεν κατανόησα μια δύσκολη μαθηματική ή επιστημονική θεωρία λόγω του φύλου μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την αγορίστικη νοοτροπία και δεν θα έρθω αντιμέτωπος με περισσότερη κριτική ή σχόλια για την θέση μου γιατί με προσέλαβαν ώστε να υπάρχει ποικιλομορφία (στην δουλειά). Όταν βίωνα την επιτυχία, οι άλλοι υπέθεταν ότι μου άξιζε.

Επομένως, εγώ κι εσύ δεν είμαστε ίσοι. Εσύ έχεις ήδη νικήσει περισσότερα εμπόδια για να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο από όσα θα συναντήσω σε όλη μου την ζωή».

Here it is!The EasternerEastern Washington University newspaper 9-30-2015

Posted by Jared Mauldin on Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Δημοφιλή