ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/10/2015 03:46 EEST | Updated 09/10/2015 03:46 EEST

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον ηθικό αυτουργό για το θάνατο της Μαρίας Νταλιάνη. «Τα πολλά κλάματα κάτι δείχνουν»

facebook

Τον ηθικό αυτουργό του θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας Μαρίας Νταλιάνη αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται επισταμένως με την υπόθεση επισημαίνει: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αυτό προκύπτει τόσο από τις αστυνομικές έρευνες όσο και από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε είναι ποιος οδήγησε τη Μαρία στην αυτοκτονία. Η κοπέλα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα αλλά μάλλον κάποιος της τα δημιούργησε ή τα ενέτεινε. Τα πολλά κλάματα της 21χρονης κάτι δείχνουν».

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον της άτυχης φοιτήτριας που συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το τελευταίο διάστημα κάτι δεν πήγαινε καλά. Η 21χρονη έμοιαζε πιο πιεσμένη από ποτέ, παρότι είχαν περάσει αρκετοί μήνες από το χωρισμό της με το αγόρι που υπεραγαπούσε. «Υπάρχει χρονική απόσταση από το χωρισμό της Μαρίας και την αυτοκτονία. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να βάλει τέλος στη ζωή της», προσθέτει αστυνομική πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε τραύματα που συνάδουν με πτώση από μεγάλο ύψος. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ίχνη στραγγαλισμού, ίχνη πάλης ή γενετικό υλικό άλλου ατόμου στα νύχια της κοπέλας που θα μπορούσαν να προσανατολίσουν τις έρευνες στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον έχουν οι καταθέσεις που έχουν πάρει οι άνδρες της Ασφάλειας από τους φίλους της Μαρίας. «Ήταν έντονα απογοητευμένη γεγονός που την είχε κάνει να παραμελεί την εμφάνισή της και να μένει κλεισμένη στο σπίτι της», αναφέρεται σε μία κατάθεση. Είναι χαρακτηριστική και δεύτερη κατάθεση ξαδέρφης της, την οποία η Μαρία επισκέφθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας, η οποία αναφέρει ότι η 21χρονη έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.

Το μοναδικό στοιχείο για το οποίο οι αστυνομικοί εκφράζουν μία απορία είναι το γεγονός πως η 21χρονη είχε μαζί της το κινητό τηλέφωνο κατά την μοιραία πτώση, κάτι που δεν συνηθίζεται και για τυπικούς λόγους έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια κλήση ή sms, που κλόνισε την άτυχη κοπέλα ενδεχομένως και να επίσπευσε την απόφασή της να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.