Στον Όμιλο της Eurobank ο Γιώργος Προβόπουλος

Στον Όμιλο της Eurobank ο Γ. Προβόπουλος
Sooc

Ενίσχυση για το δυναμικό του ομίλου Eurobank αποτελεί η προσθήκη του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου. Ο κ. Προβόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank).

Ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Γ. Προβόπουλου, έχει ορισθεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν της αναμενόμενης έγκρισης των εποπτικών αρχών της Βουλγαρίας.

Ο κ. Προβόπουλος διατέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014 και ως εκ τούτου έχει παρέλθει το διάστημα απαγόρευσης ενασχόλησης σε εμπορικές τράπεζες. Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ έχει άριστη γνώση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ γνωρίζει τους μηχανισμούς σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες.

Από το 1979 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ την περίοδο 1990-1993 είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατά την περίοδο 1989-1990.

Επί μία δεκαετία, από το 1994, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank και στη συνέχεια αναλάβει τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Μετά την πώλησή της τελευταίας στον γαλλικό όμιλο Credit Agricole, ο κ. Προβόπουλος εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία το 2008 ανέλαβε τη θέση του διοικητή της ΤτΕ, αντικαθιστώντας τον κ. Γκαργκάνα.

Δημοφιλή