Τζιτζικώστας: Η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει, φέρνοντας στους κόλπους της όσους δεν εκφράζονται από κανέναν

Τζιτζικώστας: Η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει, φέρνοντας στους κόλπους της όσους δεν εκφράζονται από κανέναν
EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Σήμερα, εδώ από την Πάτρα ξεκινάει το αύριο της παράταξής μας. Της ανοιχτής, της σύγχρονης, της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως τη θέλουμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η βαθιά ανανέωση της παράταξης είναι ιστορική ανάγκη», αλλιώς όπως πρόσθεσε, «θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή». Ακόμη, τόνισε ότι «η ΝΔ πρέπει να μεγαλώσει, φέρνοντας στους κόλπους της όσους σήμερα δεν εκφράζονται από κανέναν» και πρόσθεσε: «Ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, νέους που δεν μπορούν να ονειρευτούν, επιστήμονες που μεταναστεύουν και όλους εκείνους που περπάτησαν και το δρόμο του μνημονίου και το δρόμο του αντιμνημονίου και μόνο έχασαν».

O Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι θέλει ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό και συμπλήρωσε: «Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας. Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου». Στη συνέχεια, είπε ότι είναι υποψήφιος για την προεδρία, γιατί μπορεί να διεκδικεί «μεγάλες συλλογικές πολιτικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία, όπως έκανα πριν ενάμισι χρόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι σε όλους και σε όλα».

Αναφερόμενος στο θέμα της ενότητας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Την ενότητα μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο η ουσιαστική ανανέωση, που θα δώσει τον αέρα για πολιτικές νίκες. Να τολμήσουμε να αλλάξουμε. Και το να αλλάξουμε, δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε μόνο αρχηγό. Σημαίνει ότι αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε το κόμμα μας, ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με τις μεγάλες προκλήσεις, με τη βαθύτερη όλων: Να φύγει η χώρα από την παρακμή».

Ακόμη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «είναι συνεπής συνεχιστής του παλιού». Όπως πρόσθεσε, «δίπλα του βρήκαν στέγη όσοι ήθελαν να συνεχίσουν να είναι βολεμένοι, στο πρόσωπό του ανανεώθηκε η τέχνη των ψεύτικων υποσχέσεων» και κατέληξε λέγοντας ότι «και το παλιό, όταν υποκρίνεται το νέο, είναι παρακμή».

Στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στην Αχαΐα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε στο Αίγιο με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή