Ελλάδα - Ουγγαρία 4-3

Ελλάδα - Ουγγαρία 4-3
Contragr

Στο φινάλε της στην (εφιαλτική) προκριματική φάση του Euro 2016 η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη και σκόραρε στην έδρα της μετά από 2 χρόνια! Το 4-3 επί της Ουγγαρίας δεν δίνει τίποτε άλλο εκτός από μία βάση για την επόμενη μέρα της ομάδας

Η εικόνα του αγώνα

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους Πέτρο Μάνταλο, Κώστα Φορτούνη και Δημήτρη Πέλκα, πίσω από τον προωθημένο Κώστα Μήτρογλου. Η απόφαση του 48χρονου τεχνικού αποδείχθηκε καταλυτική, αφού μόλις στο 5ο λεπτό η Εθνική εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα στα άκρα της επίθεσης.

Ο Πέλκας συνεργάστηκε με τον Κίτσιου, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 22ο λεπτό με τον Ντάνιελ Μπόντε, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας με όμορφη ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Κίραλι, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία.

Τελικά, στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Λόβρεντσιτς, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Σταφυλίδη και με καρφωτή κεφαλιά άφησε "άγαλμα" τον Ορέστη Καρνέζη. Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ ανέβασαν την απόδοσή τους, κι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή στο 33ο λεπτό, όμως το σουτ του Γιουχάς πέρασε "ξυστά" από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Τσάνα πίεσαν για το γκολ, όμως η Ουγγαρία ήταν αυτή που ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της με σκόρερ τον Κρίστιαν Νέμεθ στο 54ο λεπτό. Ο Ντζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλεκ έκανε την προβολή, η μπάλα κατέληξε στον πρώην άσο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ο οποίος με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Παρόλα αυτά, η Εθνική μας αντέδρασε άμεσα, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με δυνατό σουτ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μάνταλου, νίκησε τον Κίραλι για το 2-2.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο αγώνας απέκτησε "τρελό" ρυθμό. Στο 75', ο Κάλμαρ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Εθνικής, έστρωσε στον Νέμεθ που πλάσαρε ανενόχλητος τον Καρνέζη για το 2-3. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος και με δύο γκολ σε διάστημα 8 λεπτών (79'-87') έκαναν την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν, έστω και την ύστατη στιγμή, την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2016.

MVP

O Παναγιώτης Ταχτσίδης πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι με το εθνόσημο. Ο 23χρονος άσος είχε καταλυτική παρουσία, αφού σημείωσε ένα όμορφο γκολ, ενώ μοίρασε και μία εξαιρετική ασίστ στον Κώστα Μήτρογλου.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν, γι' ακόμη μία αναμέτρηση, μετριότατη. Κακές αντιδράσεις, πολλά αβίαστα λάθη και λάθος τοποθετήσεις από τους Έλληνες αμυντικούς.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (73' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ουγγαρία: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (70' Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα, Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς (61' Νίκολιτς).

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή