Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο Spetses mini Marathon 2015

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο Spetses mini Marathon 2015
Νικος Καρανικόλας

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 27 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν φέτος στις Σπέτσες για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 5ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. και ολοκληρώθηκε αφήνοντας για ακόμα μία φορά άριστες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται αναμφίβολα για το κορυφαίο αθλητικό event στην Ελλάδα. Φυσικά η HuffPost Greece, ως χορηγός επικοινωνίας, βρισκόταν εκεί, τόσο για να συμμετάσχει στο αθλητικό γεγονός, όσο και να απολαύσει όλη τη διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή, σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό και πλήρες πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θέλοντας να τιμήσει την επετειακή, 5η χρονιά του αγώνα και δίνοντας έμφαση στην πολυσυλλεκτικότητα των συμμετοχών που έχουν προσδώσει στον Spetses mini Marathon το χαρακτήρα ενός αγώνα που φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά και πλήθος συμμετοχών από το εξωτερικό συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν των Σπετσών και στην προβολή της Ελλάδας εκτός συνόρων.

Το τριήμερο, του οποίου η αυλαία άνοιξε σε μια δεξίωση στο Δημαρχείο Σπετσών, περιλάμβανε 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ & 25 χλμ, Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon»). Τα δύο δημοφιλέστερα αγωνίσματα ήταν ο δρομικός αγώνας των 5 χλμ καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ., που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής καθιστώντας μάλιστα τον κολυμβητικό αγώνα τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Οι αγώνες προσέλκυσαν σπουδαία ονόματα του αθλητισμού που αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμό ενισχύοντας το κύρος του θεσμού και δίνοντας ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας σε όλους τους συμμετέχοντες: Αθανασία Τσουμελέκα, Σπύρος Γιαννιώτης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαίδης, Βούλα Κοζομπόλη, Βούλα Ζυγούρη, Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Μούγιος, Νίκος Συρανίδης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιώργος Αρνιακός, καθώς και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με το σύλλογο Περπατώ για άλλη μια χρονιά τίμησαν όλους τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους.

Ο Θοδωρής Σαμόνας, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο Μάκης Καλαράς από το Σύλλογο Περπατώ στην εκκίνηση των 25κ run

Η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα τερμάτισαν μαζί στην 1η θέση των 25 χλμ. με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη να κερδίζει στους άντρες. Κώστας Νακόπουλος και Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 5 χλμ., για μία ακόμη χρονιά- ενώ στο αγώνισμα των 10 χλμ. νικητές αναδείχθηκαν ο Κώστας Δρόσσος και η Εμμανουέλα Μαργαρώνη.

Στα 3.000 μ. κολύμβησης από την παραλία της Κόστας μέχρι τις Σπέτσες πρώτοι βγήκαν οι Γιώργος Δανιήλ και η έφηβη Αικατερίνη Γκιώνη – ενώ νικητές στην διαδρομή των 5 χλμ ήταν ο Νίκος Σημαντήρας και Βίκυ Κουβέλη.

Συμβολίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία της συμμετοχής και αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης, η ομάδα των Σπετσιωτών εθελοντών αποτελούμενη από τον αριθμό μελών – ρεκόρ των 356 ατόμων, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του Spetses mini Marathon.

Ακόμη, η ομάδα του Χρυσού Χορηγού ΝΝ Hellas έτρεξε για την ένωση «Μαζί για το Παιδί», ο Αλέξανδρος Πατούνης πραγματοποίησε τον κολυμβητικό Γύρο του νησιού, συνολικής απόστασης 42 χλμ. σε κάτω από 9 ώρες (!),συνοδεία μελών της εθνικής ομάδας κολύμβησης, για τον ιερό σκοπό της στήριξης των σωματείων Make a Wish Ελλάδας και ΦΛΟΓΑ, ενώ η ομάδα του Μουσείου Μπουμπουλίνας έτρεξε με το συνολικό κόστος των πολυάριθμων συμμετοχών της να αποδίδεται για τους σκοπούς του Ιατρείου Σπετσών.

Εξίσου καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του event έπαιξαν και οι παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που πλαισίωσαν και συμπλήρωσαν αρμονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα. Τέτοιες ήταν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε και μια συναυλία - έκπληξη ενταγμένη στο πλαίσιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η πρόεδρος της Οργ. Επιτροπής Μαρίνα Λήδα Κουταρέλλη του Spetses mini Marathon , με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Christian Bohlke της NN Hellas (στην βραδιά εορτασμού των 5 χρόνων της διοργάνωσης)

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη συμπύκνωσε το νόημα της επιτυχίας του αγώνα σχολιάζοντας:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη συγκίνηση και τη χαρά που μου προκαλεί να βλέπω το αυτό το project να μεγαλώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Spetses mini Marathon ξεπερνάει τον πήχη των προσδοκιών που τόσο ψηλά βάζουμε κάθε χρόνο. Από τον μικρότερο συμμετέχοντα – 40 ημερών – μέχρι τον μεγαλύτερο – 91 ετών – ήμασταν όλοι μια μεγάλη παρέα που τρέχαμε και διασκεδάζαμε ο ένας πλάι στον άλλο. Ολόκληρες οικογένειες συμμετείχαν σε μια διοργάνωση φτιαγμένη πραγματικά για όλους, που απέδειξε στην πράξη πως ο αθλητισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Σπετσιώτες που αγκαλιάζουν το Spetses mini Marathon κάθε χρόνο συμβάλλοντας στην εξέλιξη και την επιτυχία του».

Δημοφιλή