PCP: Δύο νέα αδέρφια στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν τα αγαπημένα κολάν των social media

PCP: Δύο νέα αδέρφια στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν τα αγαπημένα κολάν των social media
Facebook

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχετε δει στο Facebook ή στο Instagram. Εντυπωσιακά, γυαλιστερά, βελούδινα, σε κάθε είδους απόχρωση, με μπανάνες, φλαμίνγκο, παγωτά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αναφερόμαστε φυσικά στα ελληνικά κολάν PCP, τα οποία είχε την έμπνευση να δημιουργήσει η σχεδιάστρια Πέλλα Παπαχρήστου από τη Θεσσαλονίκη.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μην εκτιμά την άνεση και την πολυμορφικότητα ενός ρούχου όπως είναι το κολάν, τόλμησε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Η εταιρεία, την οποία διευθύνει μαζί με τον αδερφό της Πέτρο Παπαχρήστου, διαθέτει επίσης μαγιό, σορτς, αλλά και αξεσουάρ. Η μεγαλύτερη επιτυχία της PCP είναι αδιαμφισβήτητα ότι έχει καταφέρει να κάνει τις δημιουργίες της σήμα κατατεθέν, με τα social media να κατακλύζονται από φωτογραφίες με γυναίκες που τις φοράνε, πάντα μαζί με το hashtag #pcpinia.

O Παπαχρήστου Πέτρος, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας καθώς και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεών της, μίλησε στη HuffPost Greece για το πώς άρχισαν όλα, για τη φιλοσοφία πίσω από την PCP και για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Πότε άρχισαν όλα και από ποιους;

Όλα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια όταν η Πέλλα Παπαχρήστου ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση και άρχισε γυναικεία σειρά με ρούχα. Στη συνέχεια μπήκα στο «παιχνίδι» και εγώ, και συγκεκριμένα στο κομμάτι της διοίκησης, καθώς έχω ειδικευτεί στο συγκεκριμένο κομμάτι μέσω σπουδών στην Αγγλία. Γενικότερα είμαστε μια μεγάλη ομάδα από άτομα σε όλους τους τομείς, στο δημιουργικό, στο marketing, στο promotion, στην εξυπηρέτηση και έχουμε εννοείται και τα #pcpinia μας που χωρίς αυτά δεν θα είχαμε κάνει τίποτα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσετε το brand σας; Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από αυτό;

Είμαστε τρίτη γενιά στο ένδυμα και ενώ μέχρι πρότινος δουλεύαμε πάνω στο αντρικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο πανωφόρι, θελήσαμε να κάνουμε μια στροφή 180 μοιρών και προς το γυναικείο. Καλώς ή κακώς η αγορά εξαρτάται επί το πλείστον από το γυναικείο καταναλωτικό κοινό οπότε θέλαμε να τους δώσουμε κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην ελληνική αγορά, μια νέα έκφραση, κάτι κουλ, ποπ και σούπερ στιλάτο, κάτι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, η οποία θέλει με το ίδιο outfit να πάει στη δουλειά, το γυμναστήριο και μετά έξω για ποτό με τις φίλες της. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα #pcpleggings.

Από τι υλικά είναι οι δημιουργίες σας; Από που τα προμηθεύεστε;

Όλα μας τα υλικά τα προμηθευόμαστε από οίκους στο εξωτερικό και χρησιμοποιούμε την καλύτερη ποιότητα που υπάρχει στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, σκεφτείτε ότι στην resort collection που ετοιμάζουμε δουλέψαμε με εργοστάσιο που συνεργάζεται με διάσημους οίκους, όπως Chanel, Acne και Balmain.

Μιλήστε μας για τη διαδικασία της δημιουργίας τους. Που γίνεται και πόσο καιρό σας παίρνει;

Οι καθαρά δικές μας συλλογές δουλεύονται στο showroom στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται το εργαστήρι μας, αλλά οι προεργασίες για τις ειδικές συνεργασίες λαμβάνουν χώρα στο showroom στο Κολωνάκι, όπου γίνονται και τα ραντεβού με τους αγοραστές. Κάθε συλλογή δουλεύεται 6 μήνες πιο πριν.

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση σήμερα στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα πλέον βλέπουμε πολύ κόσμο και μάλιστα νέο να ξεκινάει την δίκη του επιχείρηση, το οποίο είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Το feedback όμως που λαμβάνουμε και από άλλους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους, όπως εμείς, είναι πως είναι εύκολο να ξεκινήσεις αλλά το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς. Όλη η προσπάθεια απαιτεί γερά θεμέλια, υπομονή και πολύ δουλειά για να τα καταφέρεις.

Πώς προέκυψε η ονομασία PCP;

PCP είναι το ακρωνύμιο Petros Christina Papachristou αλλά είναι επίσης και θανατηφόρο ναρκωτικό, για αυτό και τα κολάν μας «σκοτώνουν»!

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Αγαπημένο μέρος είναι σίγουρα το Παρίσι. Η έμπνευση μας αποτελείται από πολλά ταξίδια, νέα μέρη, καινούριους ανθρώπους, κουλτούρες και πολλά περιοδικά.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι αυτή τη στιγμή οι γυναίκες που επηρεάζουν τη βιομηχανία της μόδας με το στυλ τους;

Σίγουρα νούμερο ένα είναι η Rihanna αλλά στο παιχνίδι βλέπουμε και νέα πρόσωπα άγνωστα μέχρι τώρα στο ευρύ κοινό, όπως οι Gigi Hadid, Kendall Jenner, Gilda Ambrosio, Miranda Makaroff, Patricia Manfield και Eleonora Carisi.

Που μπορεί να βρει κάποιος τις δημιουργίες σας;

Όλες τις δημιουργίες μας τις βρίσκει κάποιος στο www.pcpclothing.com και σε περισσότερα από 100 επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα μελλοντικά σας σχέδια ως εταιρεία;

Ξεκινάμε μια «capsule resort collection» με περιορισμένα τεμάχια, την όποια θα φωτογραφίσουμε σε Μονακό, Κάννες, Σεν Τροπέ. Παράλληλα, ετοιμάζεται και η καινούρια μας συλλογή με μαγιό.